Femtontusentvåhundrafemtiotvå valmöjligheter!

15.252 utbildningar finns att välja bland på Antagning.se. Tre dagar kvar att välja. Vilka otroliga valmöjligheter! Alla kan inte välja allt, vissa kräver att man först lär sig annat. Alla vill inte välja allt – som tur är! Men det blir ändå mycket kvar.

Själv har jag valt 15 olika utbildningar inom litteratur eller skrivande, de flesta 30 hp över 1 år men vissa bara 7,5 eller 15. Alla på distans och vid olika universitet. Jag kan förstår inte gå alla och jag kan inte ens komma in på alla men jag vet hur man ångrar sig när man snopet ser att man faktiskt inte kom in på den utbildning man var helt säker på och som kanske var enda valet. Då är det bättre att ha fler att falla tillbaka på.

Nu återstår att rangordna dem och det är ju inte så lätt, det är många jag vill ha överst. För när man kommit in på 45 poäng/termin så får man inte mer. Begripligt, det är ju ändå 1,5 heltid.

Igår fick jag dessutom tips om en ytterligare ”Varulvar, vampyrer och väsen” vid Jönköpings Universitet. Den hålls av Mattias Fyhr, som är en lärare jag verkligen uppskattar och som även skrivit en del kurslitteratur i ämnet.

Återstår också att skicka in urvalsprov till tre av kurserna och en riktigt genomtänkt förklaring till vad jag vill göra till en av dem.

På listan står nu Lufs magisterkurs, Att skriva barnlitteratur (med ett par dagar i Astrid Lindgrens Vimmerby!), Kulturjournalistik (ja, den halkade med), Att skriva kritik och essäistik, Kreativt skrivande IV, Bilderboken och barnromanen, Kärlek/motstånd/medier, Litteratur och existentiella frågor, Litteraturvetenskap GR kreativt skrivande, Litteraturvetenskap GR kreativt skrivande barn och ungdom, Barn och ungdomslitteratur, Film och litteratur, Varulvar, vampyrer och väsen, Litteraturvetenskap och Konsten att skrämmas. Högt och lågt. Som livet är och som därför skrivandet också kan vara.

Hoppas vi ses på någon kurs!

 


Det här inlägget postades i Utbildningar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.