Djurens Dag

Idag firas Djurens Dag till minne av den helige Franciscus av Assisi, som avled 3 oktober 1226 och därför anses ha sin himmelska födelsedag 4 oktober. Innan han grundade Franciskanerorden lär han ha ägnat sig åt att skriva och framföra sånger som trubadur. Man finner författande människor överallt.

Franciscus brukar kallas djurens skyddshelgon bland annat för att han respekterade dem och även verkade kunna tala med dem. Han höll till och med en predikan för fåglar och välsignade dem. Det vore något för vår lokala präst att fundera över, han som inte ens ville låta en älskad hund ta farväl av husse vid begravningen trots att det var husses största önskan.

Förbundet Djurens Rätt uppmärksammar i år hemlösa djur och vikten av att hjälpa dem. Något som Franciscus säkert skulle ha hållit med om. Eftersom den första Bonnieboken är tillägnad dem som hjälper djur i nöd och nästa bok, som nästan är klar, har ett ännu tydligare budskap i den vägen hoppas jag också att alla tänker på hemlösa djur denna dag. Man kan äta kanelbullar under tiden, den ena dagen utesluter inte den andra.

Tänk på hemlösa och hjälp dem, idag och alla andra dagar. Alla hemlösa, även av vår egen djurras.


Det här inlägget postades i Djur, Hjälpa andra, KKS (Kattkommando Syd) och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.