Den Blå Planeten

Idag är det dags för utlandsresa. En liten en, till Danmark. Ska till Den Blå Planeten, ett enormt akvarium i närheten av Kastrup. Det är alltid spännande med nya ställen och detta är nytt för mig. Varje ny plats jag kommer till funderar jag automatisk på varför någon skulle bli mördad där och var de skulle hittas.

När jag läser menyn på restaurangen undrar jag om det kanske kan vara invånarna själva som ligger bakom. Lite smaklöst kan det kännas för mig att sätta tänderna i fiskfrikadeller, fish and ships, gör-det-själv-räkor (!?) eller sandwich med lax när man precis beundrat och kanske fått klappa djuren. Lite sådär. Nä, vi tar nog med oss mackor hemifrån. Fast det borde finnas fler matställen. Denna heter ”Restaurang Öst”. Hittar inga fler på den snygga och välkonstruerade hemsidan. Se där, redan en gåta!

Får tipsa Lillemor om att köpa biljetter hemifrån över nätet, om hon ska till Den Blå Planeten för att utreda något mord jag råkar bli – öhm – vittne till i min författarfantasi. Det kan vara flera timmars kö som man lär gå förbi om man köpt i förväg. Dessutom till ett lägre pris.

Ser fram emot en spännande dag i grannlandet!

 


Det här inlägget postades i Blogg, Resor och andra länder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.