Tuk-tuk änglarna i Contamana

Till en medicinklinik i Contamana i Peru anlände i tisdags en 17 årig kille som drabbats av Weils sjukdom, en form av mycket farlig gulsot, Samtidigt kom en 31 årig kvinna med sitt nyfödda barn, komplikationer hade tillstött. Alla tre behövde omedelbart föras till sjukhus. Men sjukhuset ligger i staden Pucallpa och för att ta sig dit måste man flyga från Contamanas lilla flygplats till Pucallpas större. Dessvärre var bägge flygfälten stängda för kvällen.

Läkarna på vårdkliniken och personal på Contamanas flygplats lyckades arrangera både ett plan och landningstillstånd på Pucallpas flygplats. Bara ett problem kvar: den 800 meter långa banan på Contamanas lilla fält har inte någon belysning! Vad gör man i ett sånt läge?

 

contamana

contamana

 

Då sände den lokala radiostationen i Contamana ut ett nödrop till stadens Tuk-tuk och MC taxiförare. Bara några minuter senare kom 300 taxiförare till flygplatsen och ställde upp längst banan, tillsammans lyste de upp hela startbanan med sina framljus så att planet kunde starta!

Visst blir man varm av att det ändå finns sådan medmänsklighet och solidaritet!


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå, Hjälpa andra, Resor och andra länder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.