Bokparadiset Borrby

Har ni hört talas om bokparadiset Borrby? Det hade inte jag heller. Borrby hade jag hört talas om, känner en kattdam som härstammar därifrån, men deras specialitet hade gått mig förbi. Konstigt att inte Stina nämnde det när vi sågs i somras? Tydligen är Borrby precis så litet och sovande som man kan tänka sig. Man kan inte ens ta tåget dit, det kan man t.o.m. till den lilla by där vi bor. Inte är den väl större?

Borrby Bokby

Borrby Bokby

Men sedan 2011 är Borrby en Bokby. Inspirerat av en annan by som jag aldrig hört talas om men nu gärna vill besöka: Hay-on-Wye som ligger mellan Wales och England. Finns det med i Hanneles guideböcker om England måntro?

I Borrby finns nu Boklängan med antikvariat och barnböcker, en gammal fotoateljé som säljer fotoböcker, barnbokhandel och dessutom håller man på att sälja ut Sven Lindbergs (skådespelaren) privata böcker om konst och arkitektur.

 


Det här inlägget postades i Bibliotek, Blogg, Ditt och Datt på Måfå, Resor och andra länder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.