#Bokleffe

I Älvdalen har man noterat att unga killar slutat läsa. Inte alla men många. Därför har man startat ett projekt som heter #Bokleffe för att öka läsandet. Kanske något att ta efter även i resten av landet?

Från deras sida:

Vad är Leffe?

Leffe är ett treårigt läsfrämjande projekt för unga killar och dess läsande förebilder i Älvdalens kommun. Leffe är finansierat med stöd från Statens Kulturråd och är ett samarbete mellan Älvdalens bibliotek och Studieförbundet NBV. Leffe startade som idé på vårvintern 2014 och lanserades Juni månad 2014. Leffe beräknas pågå till och med vårterminen 2017.

Vad gör Leffe?

Leffe verkar för att öka det frivilliga och lustfyllda läsandet bland unga killar. Leffe verkar att göra böcker lättillgängliga. Leffe verkar för att öka synligheten av läsandet som fritidsyssla i hela kommunen genom att inspirera vuxna att läsa så att det syns. Leffe verkar för en ökad läskultur i Älvdalens kommun och för att få igång boksamtalen hemma vid köksborden, på fritidsgården, i affären, i polarens källare och på internet.

Ja, men vad GÖR Leffe?

Leffe anordnar inspirationskvällar för vuxna och unga med särskilt inbjudna kända och okända människor. Leffe uppdaterar den här hemsidan/bloggen med löpande information om vad som händer i projektet. Leffe lottar varje månad ut två biobiljetter bland de vuxna som skickar in bilder på när de läser. Läs mer här (klickbar länk). Leffe hjälper till att starta studiecirklar kring litteratur och läsande. Leffe skickar ut ett månatligt nyhetsbrev med boktips, tävlingar och utmaningar. Leffe uppdaterar ungdomsbokbloggen Boktugg med boktips, bokvarningar och mycket mer.

Vem är Leffe? Bakom Leffe hittar du Karin Rytter, 1:e bibliotekarie på Älvdalens bibliotek mailadress telefonnumer Madeleine Granå, Studieförbundet NBV mailadress telefonnumer


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till #Bokleffe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.