Bästa julklappsboken

Jag fick många bra böcker i år i julklapp. Många bra julklappar över huvud taget.

Lasse, min man, tyckte synd om mig för alla de gånger datorn blivit överhettad och kraschat. Det är vad som händer när den fått äta för mycket päls. Och päls får datorer i sig för att de är så varma och gosiga vid luftintaget. Vilken katt kan motstå den sovplatsen? Så av honom fick jag en liten enkel men effektiv kylplatta med fläkt att placera under laptopen. Fungerar mycket bra, märker inte att den är där. Till skillnad från de kylklampar jag ibland petat dig, varefter hela skärmen lutat åt höger. Med denna julklappen kan jag skriva bättre.

Men nu gällde det ju läsa. Årets i särklass bästa bok-klapp, bästa klapp alla kategorier, var den bok Catharina, dottern, skrivit under sin termin på Coventry University. Hon läser till illustratör och en termin fine arts utomlands ingår. Bokens huvudkaraktär heter Amber och är hund. Ambers förlaga heter också Amber och är hund. I familjen där Catharina och Mathias bodde. Boken heter The desolate dog, den är förstås skriven på engelska (hade varit svårt för lärarna att sätta betyg annars) och det är en bilderbok för barn.

Jag vågar inte använda mig av bilderna, den bok jag fick var ju en förlaga till de böcker som förhoppningsvis ska komma ut på något förlag i framtiden. Men ett litet hörn av omslaget som även är Ambers päls kan man väl i alla fall våga sig på … Presenterar härmed övre vänstra hörnet av framsidan 😉

horn-av-amber


Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bästa julklappsboken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.