Barnböcker

LUFS hösten andra året har börjat med barn- och ungdomslitteratur och jag känner att det finns så mycket jag vill skriva! Uppgiften, läxan, till nästa vecka är att skriva barnböcker. Antingen inledningen till en ungdomsroman eller en ungdomsnovell eller en bilderbok. 5-10 sidor.

Jag vill skriva alla tre! Har börjat på en novell, eller roman, beror ju på hur lång den blir. Eller är det kanske början på ett kapitel i en kapitelbok? En sida klar, nu väntar jag med spänning på att få veta vad som händer sen. Det verkar bli en ganska fantasirik historia för jag tror faktiskt att det var en faun som cyklade förbi.

Under tiden jag väntar har jag skrivit utkast till en bilderbok. Idén till den kom från första övningen: minnas en händelse från när man var barn. Det var det där med Putte, min stora docka. Det minnet har jag burit på i 56 år (oj!) så det kan vara dags att bearbeta nu.

Barnböcker måste vara det allra bästa sättet att förvara barndomsminnen. Eller att bearbeta dem. Vi har läst och talat om flera olika böcker på lektionerna. Vissa av barnen i böckerna känner jag mig väldigt bekant med och andra inte. De bästa böckerna skriver man nog om man låter sina karaktärer vara sådana som man själv var eller upplevde sig.

ps: LUFS är Lunds Universitets Författarskola, kandidat- respektive magisterutbildning i skrivande


Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.