Ny recension av ”Bä, Bä svarta får”

Kristina Svensson i Egenutgivarna har recenserat Bä, Bä svarta får på sin FB sida ”Tomatsallad”. Kristinas intresse, och FB-sida, är inriktat på resor och det passar förstås Lillemor Stenlund perfekt. Så här skriver Kristina:

Bä, bä vita får är en pusseldeckare i Agatha Christies tradition. Det är småmysigt med pubbesök. Igenkänning; jag har visserligen inte varit i Kent men jag har varit på en del av de institutioner som Lillemor och Torsten besöker i London. Ett till plus är att blodiga-slakt-seriemördare-pedofil-scener lyser helt med sin frånvaro. Samtidigt är det en aning rörigt, karaktärerna fastnar inte riktigt hos mig utan jag får gå tillbaka och läsa om igen – vem var det av bröderna nu igen som blev mördad?

Bä bä svarta får

Bä bä svarta får

Bä, bä vita får är 156 sidor. Vad som är den perfekta längden på en bok är en smaksak men jag tänker att om den hade varit lite längre så skulle jag haft större chans att lära känna alla inblandade bättre. Detta inkluderar huvudpersonen Lillemor som visar visst släktskap med Dorothy Gilmans Mrs Pollifax.

Eva Ullerud som skrivit Bä, bä vita får har just blivit antagen till Lunds universitets författarskola LUFS i höst. Det ska bli mycket spännande att följa hennes rapporter från utbildningen (Eva bloggar flitigt). Jag tror att kommande böcker där den matintresserade och resglada Lillemor Stenlund nystar upp brott kan bli riktigt trevliga att läsa.


Det här inlägget postades i Författa och marknadsföra och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ny recension av ”Bä, Bä svarta får”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.