Arvet är antagen

Lycka! Min skräcknovell Arvet är antagen till novellsamlingen ”På denna grund” som ska ges ut av Popuppublishing. Kanske kommer boken inte att se ut enligt nedan, det är så den presenterats på hemsidan när projektet startade.

På denna grund

På denna grund

Böckerna valdes ut genom en novelltävling. Reglerna var riktigt inbjudande. Alla berättelser skulle ha anknytning till ett gammalt ruskigt hus och till detta fiktiva hus fick man både ritningar och instruktioner. Lite av detta nedan, resten kan läsas på Popuppublishings hemsida.

68 bidrag kom in varav 22 har valts ut till publicering, efter ett juryarbete i två steg. Vinnarna presenterades i samband med Bokmässan.

Missade du denna skrivartävling? Då kan du hitta andra här.

Några av reglerna såg ut så här (obs dock att tävlingen är avslutad)

”På denna grund vi bygga” är en novelltävling som handlar om ett hus där berättelser om skräck, thriller och mörk spänning samlas. Vi har skapat ett hus med rötter från 1600-talet och låter dig som deltar skapa din egen berättelse om fasor och mörka ting som hänt huset och dess ägare.

Alla författare får en gemensam beskrivning av ett hus som är centrum för berättelsen. Själva novellen kan utspela sig i husets närhet eller någon annanstans, men huset självt ska vara fokus för berättelsen. Skapa din egen mörka historia om huset vid åsen, där något ont vakat i 400 år. Gemensamma riktlinjer gör att alla ska kunna skriva fritt men ändå respektera varandras historier. Några av er kommer säkert välja andra tidsepoker och det går också bra inom ramen för riktlinjerna.

Du får inte förstöra huset i din berättelse. Inga totalbränder eller bombningar. Likaså får du inte skapa berättelser som gör att huset byggs om eller byggs ut på ett sätt som förändrar själva byggnaden. Ett trädäck, en gäststuga eller liknande går bra, för den kan försvinna – men huset i sig måste bestå så att alla författare får samma förutsättningar.

Du får inte heller ge en ”definitiv” beskrivning av vad det är som en gång började den mörka cykeln av skräck. Du får gärna göra förklaringar till varför just din berättelse uppstått och spekulera om husets tidiga historia med kopplingar du själv väljer, men inte skriva in något som blir en absolut sanning och därmed låser upp andra författare i deras kreativa stil.


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Noveller, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Arvet är antagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.