Alla skrivtävlingstips till din SKRIVSOMMAR!

Sju nya skrivartävlingar inlagda i tipslistan igår och idag – en riktig skrivsommar seglar in med sommarmolnen. Listan är längre än vanligt och det finns något för alla:

För dig som vill skriva om personlig utveckling, sådant som kan vara egenupplevt, kanske på gränsen till fackbok, söker Ariton Förlag texter till flera böcker på olika tema. Faktabok i antologiformat så att säga, en intressant variant tycker jag själv. Alla har ju inte material till en hel bok och med flera författare kan boken bli allsidig och inspirerande. På gång just nu:  En inspirations/coachingbok om målsättning, en bok på temat Glädje (här tar man emot noveller, dikter, citat, foton, konstverk, sånger), en bok med tips om att skriva om sitt liv (för de som publicerat minst en bok).

Noveller av varierande längd finns det flera möjligheter att sända in. Ariton samlar till en ny fikabok, tidningen Skriva har två novelltävlingar på gång, dels den vanliga på 4.000 tecken med tema Djupt vatten, dels en stor novelltävling med 10.000 kr i pris på tema Korsningen. Everlasting söker en novell om jul/nyår,

För poeterna finns flera val: Skrivarsidans dikttävling 2018 på tema natur. En poesitävling, på temat Festival, arrangerad av tidningen Skriva och Way out west. Brombergs hade för avsikt att samla in dikter under sommaren men antologin 2019 är tyvärr inställd. Missa inte att Ariton tar emot dikter till sin Glädje-bok ovan!

Om du skriver fantasy finns också många som vill läsa dina texter: Catoblepa samlar steampunk-noveller till en antologi, Fantastiknovelltävlingen 2018, Svensk SciFi söker (med Orwells 1984 i tanken) noveller på temat Malmö 2048, Fafner förlag satsar på en rymdopera i bästa SF-stil. För dig som vill skriva längre söker Fantasiförlaget romanmanus inom fantasy, SF och rysare/skräck.

Är du 16-20 år ska du inte missa Lilla Augustpriset.

Och vill du skapa opinion för en rättvis och jämställd värld så söker Kreativ motvikt din text i skrivtävlingen Sveriges framtid.

Nu har du väl ändå funnit något som passar just dig och ditt skrivande? Sätt igång, skriv och njut! Om det mot förmodan inte fanns något för dig (vad skriver du då?!) så håll koll på listan, där kommer nyheter in löpande.

Lycka till!


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.