121.nu vill knycka dina pengar

Nu ringde en telefonbedrägare igen. De gör det ganska ofta. Antingen på min privata mobil, för att komma till makens företag, eller till mitt arbete. Han presenterade sig som Viktor Eklund från 121.nu och konstaterade glatt att vi talats vid för ett år sen och att han hjälper oss med vår information på internet. Vilket naturligtvis ingen gör!

Så jag svarar att det sköter vi själva, jag har aldrig talat med dig och – vad var det du hette sa du?

Medan grabben upprepar sitt och företags namn googlar jag och får förstås upp att 121.nu är ett bedrägeriföretag. Då säger han snabbt hej då, hörs om ett år och lägger på luren.

Se upp med 121.nu och andra bedrägeriföretag som vill stjäla dina pengar. Håll aldrig med om något, säg helst inte ”ja”  under samtalet, låt dem prata och googla under tiden på deras namn. Vemringde.se är en bra sida där du knappar in telefonnumret eller söker på företagsnamnet. Svensk Handel har varningslista och förslag på åtgärder.

Dessa företagen har ofta fina hemsidor men tänk på att de är de själva som skriver texten på sin hemsida, det betyder ingenting vad där står.

121.nu och liknande lögnaktiga företag lurar också ungdomar att söka jobb hos dem genom att locka med utlandsresor. De som ringer sitter ju vanligen utomlands. I detta fallet i Barcelona. Men det tar bara nån dag för ungdomarna att förstå var de hamnat, ändå fortsätter de att hjälpa till med bedrägerierna, så jag tycker inte synd om dem. Däremot kan jag tycka att föräldrar borde vara lite mer vakna för företeelsen, kanske borde tidningarna skriva mer om den aspekten.

Ofta säger sådana här bedragare att du haft en tjänst gratis och nu ska den förnyas. De kan många gånger visa på att du finns på deras sida på internet men det betyder bara att de knappat in dig där, inte att du är deras kund.

Man blir så förbannad på att det är ärliga småföretagare de lurar!

 


Det här inlägget postades i Ett eget företag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 121.nu vill knycka dina pengar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.