101 ord till vårt Stockholm

Jag fick ett telefonsamtal som gjorde mig så glad: dikten jag sände in till projektet 101 ord till vårt Stockholm har blivit utvald att ingå i den bok som nu ska ges ut! 101 texter skall väljas för boken. Den text jag lämnade in består av 101 ord och handlar om min släkts relation till staden där jag är född, från det att farmor Greta flyttar dit från trakten kring Ockelbo och Stora Björnmossen i början av 1900- talet tills Catharina, dottern, besöker min pappas grav på Skogskyrkogården etthundra år senare.

Fem personer, under olika tidsepoker, har jag skrivit om. 101 ord är inte mycket, man får välja noga för att verkligen få med det viktigaste av både varje individs liv, deras relation till Stockholm och stadens utveckling under 100 år.

Av berättelserna kommer dessutom en sång att skapas!

Boken blir i fickformat och kommer att kunna hämtas på Kulturhuset, Konserthuset, Nobelmuséet, Stadsbiblioteket (Odenplan) och Spårvägsmuséet. Önskar bara att jag kunat berätta för pappa, farmor och farfar. 7 juni är det release för 101 ord till vårt Stockholm på en bar vid Stureplan.

Slussen

Slussen

 


Det här inlägget postades i #Blogg52, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 101 ord till vårt Stockholm

 1. Monika Chanovian skriver:

  Grattis. Hoppas också att få ett samtal om liknande i framtiden. Deltagt i några novelltävlingar. Har även skickat in en hel del noveller. Har fått nej på en. De tyckte den var läskig. De som jag skickat in till samma veckotidning innan har jag inte hört ett ljud om. Dåligt eller bra tecken. Det är frågan. Grattis än en gång.

  • Eva Ullerud skriver:

   Tack Monika!
   Den första novellen jag skickade in fick jag också veta att den var för läskig. Jag har sparat den i hopp om att den passar in någon annanstans och sen skickade jag nya, det tar ju ett tag att se vad de vill ha. Ge inte upp och lycka till!
   Eva

 2. Birgitta Svensson skriver:

  Grattis Eva. Jag ser fram emot att få läsa den

  • Eva skriver:

   Tack Git! De delar ut den gratis så det gäller nog att inte vänta för länge. Fast jag antar att de inte börjar förrän efter releasen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.