101 ord till vårt Stockholm

Tack vare snälla vänner har jag nu både böcker och releasebilder från den senaste antologi jag fått glädjen att vara med i: 101 ord till vårt Stockholm

101 ord är vad man hade till sitt förfogande och 101 texter har valts ut för den lilla boken.

101 ord till vårt Stockholm 2017

101 ord till vårt Stockholm 2017

Min text handlar om min släkts förhållande till staden. Från början av 1900-talet, när farmor kommer dit från Gästrikland. Via ett hårt trettiotal med make och barn. Pappas fyrtiotal med krig men också hur staden växer, han var stadsplanerare medan hans far var grovarbetare, den ena ritade den andra sprängde och de fick vara delaktiga i att tunnelbanan kom till. Mitt femtiotal hos farmor och farfar på Söder men också hemma i förorten som var ny och växande. Den slutar i början av 2000-talet, när vår dotter har kanelbullefest på Skogskyrkogården, hos sin morfar som nu vilar där tillsammans med de andra i den dikt det blev av mina 101 ord.

Ett sekel av liv i Stockholm

Ett sekel av liv i Stockholm

Jag blev glad när jag fick höra att vännen Ahrvid från Skriva också är med i 101 ord till vårt Stockholm. Våra texter kompletterar verkligen varandra: medan jag skrev hundra år bakåt har Ahrvid använt sina ord till en SF om framtiden!

Ahrvid från Skriva med boken

Ahrvid från Skriva med boken

Ahrvid kunde vara med på releasen av 101 ord till vårt Stockholm, han bor i Stockholm, och var vänlig och sände bilder till mig medan underbara Git ordnade böcker:

Bokrelease på O baren

Bokrelease på O baren

Projektledaren Livia Ramirez

Projektledaren Livia Ramirez

Det har minsann också blivit tidningsreportage om verket. DN var med på releasen på O-baren på Sturehof.

Vill du läsa mer om 101 ord till vårt Stockholm och kanske själv delta nästa gång? 101 ord har både FB sida och hemsida. Där finns en ljudbok, som jag dock inte lyckas ladda ner ordentligt, och det kommer att bli en sång.

Är du nyfiken på texterna? Boken 2017 är gratis och kan hämtas på 23 olika platser i staden! Kulturhuset, Konserthuset, Hedengrens bokhandel, Södra teater, Stadsbibliotek samt följande bibliotek: Skarpnäck, Bredäng, Farsta, Fruängen, Hagsätra, Hornstull, Kista, Kungsholmen, Rinkeby, Telefonplan, Tranströmerbibliotek, Patientbibliotek S:t Göran & Karolinska Huddinge, mm.


Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.