Tomtarnas Årsmöte

Idag, lördagen den 9 februari är det dags för tomtarnas årsmöte. Givetvis en stor och viktig händelse för alla som fortfarande tror. Som jag. Ett trettiotal tomtar skall hålla Tomteting och årsmöte i Ljusdal, enligt uppgift från Ljusdals-Posten. Tidpunkten för tomtarnas årsmöte är givetvis vald eftersom det är lågsäsong, jag kan tänka mig att julklappsproduktionen drar igång därefter.

Benke, Tomte

Benke, Tomte

Enligt den intervjuade tomten, Bengt-Erik Johansson, börjar man med grötlunch och fortsätter sedan med bl.a. tävling i paketinslagning med barn som domare.

Under sommaren inträffar den större Tomtesammankomsten i Köpenhamn.

Det är väl fantastiskt; våld och död tror alla på utan att behöva se det. Men att det kan finnas vänligt sinnade varelser som bara vill glädja andra, det är väldigt svårt att tro. Jag tänker välja att tro på det goda. Vem har sagt att Tomten behöver vara övernaturlig? Att hjälpa Tomten på traven varje år för att glädja andra är ett hedersuppdrag som alla kan ta på sig!

Jultomtens ursprung är ju för övrigt högst verkligt. Nedanstående text är hämtad från wikipedia:

Jultomtens amerikanska namn ”Santa Claus” är baserat på det nederländska ”Sinterklaas”, som härleds till Sankt Nikolaus som var en biskop på 300-talet som helgonförklarades för sin kristliga givmildhet.Han räddade i hemlighet bland annat tre flickor, som inte hade tillräckligt med pengar till hemgift, så att de slapp bli prostituerade. S:t Nikolaus är skyddshelgon för barn, sjömän, fiskare, de falskt anklagade, pantbanker, tjuvar som ångrat sig samt många städer. Han avbildas vanligen iförd röd biskopsdräkt, ofta med detaljer i vitt och grönt

Men under vilken kategori placerar jag detta? Inte barnböcker och inte science fiction. Nä, så klart, föreningar! Tomtarnas årsmöte, det säger sig självt.

 


Det här inlägget postades i Blogg, Ditt och Datt på Måfå, Medlemskap och föreningar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.