Tommy Turing och tomten

Till mina favoriter hör Tomten. En genomsnäll varelse som vill hjälpa alla. Därför tilltalar en bok som Tommy Turing och tomten, en bok som handlar om tomten, förstås lite extra.

tommy turing och tomten

I Torsten Larssons e-bok ”Tommy Turing och tomten” är det Tommy Turing själv som berättar på ett mysigt sätt, jag kan både höra och se honom framför mig, om livet på landet för ett antal år sedan i allmänhet och om gårdstomten i synnerhet och – inte minst – om julen.

Tommy Turing tar oss med på en magisk resa, en förtrollad kväll. Den påminner mig aningen om Lille Viggs äventyr på julafton av Viktor Rydberg men i en senare tid som är betydligt lättare att ta till sig.

Tommy är själv osäker på sin upplevelse, har den verkligen hänt? Men så hittar han kulan … Berättelsen har att slut som jag uppskattar.

Är det en fantasy? Tja, säg det. Min farmor var alldeles säker på att hon sett gårdstomtar och likaså min svärfarsfar.

Jultomten då? Vem vet om Tomten finns? Kanske är det en definitionsfråga. För mig finns Tomten så länge vi kan arbeta som hans nissar, hans medhjälpare, med att glädja varandra. För mig finns Tomten.

 


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Jag läser och recenserar och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tommy Turing och tomten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.