Tema Lager till Ordkonst

Nu söker tidskriften Ordkonst bidrag till ett nytt nummer, denna gång på tema Lager.

Vadå Lager? Jo, lite hur som helst, associera. Lagerarbetare, lageröl, hudlager. Fram till 4/2 har du på dig att mejla in bidrag till bidragtidskriftenordkonst@gmail.com.

Så här står det på hemsidan och på  facebooksidan:

Ordkonst söker bidrag till tema LAGER

 17 januari, 2019

Det är sent 2010-tal. Någon är trött på söta hundvalpar och perfekta hudtoner i flödet. Nu visar vi upp vår osminkade vardag, livestreamar den så kallade verkligheten bortanför uppuffade kuddar. Det här skulle kunna vara ett nummer om en NK-påse som accessoar, om att läsa “rätt” litteratur, om ett säljigt mörker.

Men en morgon när ljuset skiner in på ett visst sätt, när älsklingens ögonfransar är långa. Är det en instagramlycka?

@->—

I en artikel på Kritiklabbet skriver Osvald Wiklander om forskaren Sianne Ngais tre affektbegrepp, och hur de beskriver vad som händer med litteraturen i dagens informationsöverflöd. Interesting, cute och zany, tre ord som man kan slänga fram om en twitterdikt eller en artsy bild i ett flöde.

En författarskola ska ha uppläsning och använder en bild till facebook-evenemanget där det står ”fint”, svart tryck på vitt papper. Vi klickar i “intresserad”. Finns det något under “fint”, under interesting/zany/cute?

I romanen Summer of hate av Chris Kraus reser Catt och Paul tillsammans genom USA, de fotar stenar på lavafält, fotar bortglömda städer. Catt jämför det med situationisterna som blivit populära igen inom akademin, men säger att akademikerna glömt bort det fundamentala: njutningen. Catt och Paul är nyförälskade, de njuter såklart, och är inga duktiga akademiker. Vi vet inte hur bilderna de tar på lavastenarna ser ut, men vi kan tänka att det är intressant. Gulligt. Pyttelite galet.

@->—

Men lagerarbetarna då? Lager som i en god öl? Skönhetsrutinens lager av hud som scrubbas bort eller smörjs in? Du väljer själv vilka lager på lager. Vi söker bidrag på tema LAGER!

Ordkonst är Akademiska Föreningens litterära utskott med säte i Lund. Vi publicerar skönlitterära texter, essäer, recensioner, fotografier och illustrationer, men också andra experimentella former av litteratur och bild. Även sådant som inte är relaterat till temat är intressant. Se bara till att inte skriva med ditt namn i dokumentet då inskickat material bedöms anonymt.

Skicka ditt bidrag till: bidragtidskriftenordkonst@gmail.com senast den 4e februari.

 


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.