Medlem i Sveriges Författarförbund!

Sveriges författarförbund

Jag är godkänd som medlem i Sveriges Författarförbund. YES!

I går kom brevbäraren med såna trevliga räkningar! Faktura från Sydkatten för montern på kattutställningen, det ska bli jättekul!

Men den andra räkningen, eller rättare sagt brevet, var ännu trevligare: jag har blivit godkänd som medlem i Sveriges Författarförbund! Det är ju inte så att man bara betalar och sen är det klart. Ånej, de har först läst och bedömt mina böcker. Jag läste på internet för en tid sedan att en bestsellerförfattarinna (Johanna Thydell) som t.o.m. fått Augustpriset blivit nekad medlemskap pga att hon bara skrivit en bok. En annan, Denise Rudberg, hade nekats pga att de tre böcker hon skrivit inte var tillräckligt bra. Så gissa om jag blev glad!!! Nu ska jag bara betala medlemsavgiften också så kommer medlemskort och annat sen.

Snart kan jag också ansöka om medlemskap i Författarcentrum, tack vare Git och Catharina som bett biblioteken ta hem mina böcker. Kram till er!!! Att böckerna finns på bibliotek gör också att man kan söka stipendier och annat trevligt.

Sveriges Författarförbund är som en fackförening för författare och översättare. Så här skriver Wikipedia:

Sveriges Författarförbund bildades 1971 genom sammanslagning av fyra organisationer, av vilka en var Sveriges författareförening. Sveriges Författarförbund (SFF) är en facklig intresseorganisation för författare och litterära översättare. SFF har i dag drygt 2 800 medlemmar. Nuvarande ordförande (vald 2012) är författaren Gunnar Ardelius. Sveriges Författareförening bildades 1893 och omfattade från början alla slags skribenter. På 1930-talet ändrades emellertid stadgarna så att översättare och fackförfattare i viss mån hamnade utanför. Därför bildades Minerva, föreningen för Sveriges vetenskapliga och populärvetenskapliga författare (1946), Sveriges Ungdomsförfattarförening (1948) och Svenska Översättarförbundet (1954). Dessa fyra föreningar bildade 1956 Fria Litterära Yrkesutövares Centralorganisation (FLYCO) som 1970 organiserades om till Sveriges Författarförbund. Förbundets historia finns beskriven i Jan Gehlins utförliga »Floden och virvlarna: Linjer och episoder ur hundra års författarfacklig historia«, som publicerades av Albert Bonniers Förlag 1993.

 

 


Det här inlägget postades i Författa och marknadsföra, Medlemskap och föreningar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.