Stora Novelltävlingen

Ekström & Garay arrangerar tillsammans med Kvällsposten och GT för tredje året den stora novelltävlingen med chans att vinna 35.000. I år behöver man inte prenumerera på Opulens (förväntat, eftersom Opulens bytt ägare) men istället kostar det 550 kronor att delta.

Så här skriver Expressen(Kvällsposten:

Vi vill uppmuntra till skrivande och läsande. Därför hålls nu en tredje upplaga av Stora novelltävlingen.

Det är förlaget Ekström & Garay som står bakom tävlingen tillsammans med Kvällsposten och GT, Expressens editioner i syd och väst.

Sammanlagt 50 000 kronor ligger i potten: Första pris är på 35 000 kronor, andra pris 10 000 kronor och tredje pris är 5 000 kronor. De tio vinnande novellerna publiceras gemensamt i en antologi (de tio författarna får 5 ex var av boken). Den vinnande novellen publiceras också av KvP och GT.

Så sätt i gång och skriv! Här är svar på några vanliga frågor om tävlingen:

Vem får delta?

Tävlingen riktar sig till dig som skriver noveller på svenska och du har fram till den 31 mars 2023 på dig att skicka in ditt bidrag.

Detta är en unik möjlighet för dig att synas och för oss att uppmärksamma nya svenska novellförfattare. Alla får vara med i tävlingen, oavsett tidigare erfarenhet och erkännande. I tävlingsjuryn sitter representanter från förlaget, och våra samarbetspartners, och varje år bjuds även en erfaren författare in att vara med och bedöma bidragen.


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.