Stephen King Att Skriva

Boken Att skriva av Stephen King ingår i litteraturlistan till LUFS och nu har jag läst klart den. Den var riktigt bra och ledde även till att jag beställt fler böcker, som King skrivit om.

 

Att skriva

Att skriva

 

Den första delen i boken är en självbiografi. Intressant, men jag frågade mig samtidigt varför den ingick i litteraturlistan till Lufs. Det slutade jag undra när jag kom till andra delen som innehåller råd till nya eller blivande författare.

Jag tycker bokens språk, det sätt den är skriven på. Den är lätt att ta till sig och underhållande att läsa. Nu har boken fullt med hundöron på de ställen jag skall läsa om.

Ett citat, som väl inte är Kings utan en historia han refererar, fastnade jag för. Den handlar om James Joyce. Han fick besök av en vän som fann honom i djupaste förtvivlan. ”Vad står på James, är det arbetet?”. Naturligtvis var det arbetet. ”Hur många ord har du skrivit idag?” sa vännen. Joyce svarade förtvivlad ”Sju”.  ”Sju? Men James, det är ju bra, åtminstone för att vara dig!”

”Ja”, sa James och tittade upp. ”Jag förmodar det….men jag vet inte i vilken ordning de ska komma!”

Visst känns det lite bättre när man hör denna historien och förstår vilket gott sällskap man är i, som skrivande människa!

Jag kan verkligen rekommendera Att skriva, den är riktigt läsvärd.

fjäderpenna vitfjäderpenna vitfjäderpenna vitfjäderpenna vitfjäderpenna vit


Det här inlägget postades i Facklitteratur, Författa och marknadsföra, Jag läser och recenserar, Nobelpris och andra fina priser, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Stephen King Att Skriva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.