Slottets hemlighet skrivartävling för barn

Åh vad jag önskar att jag var barn! Då hade jag kunnat vara med i den fantasirika skrivartävlingen Slottets hemlighet som arrangeras av Barnens Bibliotek och Tjolöholms Slott. Hör bara på inledningen:

Tjolöholms slott

Tjolöholms slott

En mörk natt i slutet av 1800-talet gick ett skepp på grund utanför Tjolöholms slott i Halland. Vinden piskade och vågorna slog, men som tur var lyckades allt folk ombord ta sig iland. De släpade sig upp på stranden, där en slottspiga hjälpte dem in i värmen. Men det var inte bara människor som kom med in på slottet …

Skeppet hade haft okända fripassagerare. Tre små naturväsen hade tagit sig ombord medan båten låg i en skotsk hamn och av misstag följt med ända till Sverige. Nu smög de sig blöta och frusna efter människorna in i det stora slottet.

Vad hände sedan? Nu är det din tur att skriva! Skriv färdigt berättelsen om de underliga figurer som i mer än hundra år bott på Tjolöholms Slott!

Det finns inte bara en text som inspirerar utan dessutom bilder på de tre huvudpersonerna Puck, Jenny och Lobberkin.

Vinst då? Så här står det:

1:a pris = 1 Ipad mini 2 – 5 pris = Den superfina boken Nordiska väsen av Johan Egerkrans. Alla vinnare får också gratis entré och visning på Tjolöholms slott.

Vinnarnas berättelser publiceras här på Barnensbibliotek.se och på Tjolöholms slotts hemsida. Är du med i tävlingen godkänner du också att vi publicerar ditt namn och din berättelse. Kolla med dina föräldrar att det är ok!

Är du inte barn? Då kan du hitta fler tips på skrivartävlingar här!

 


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.