Skrivartävling i Harlequin

Nu är det även en skrivartävling i Harlequin. Här är det en hel bok som önskas och ett författarkontrakt som hägrar. För att delta ska man dock inte skicka hela verket utan endast första kapitlet och synopsis. Men det gäller ändå att ha skrivit klart för de lyckliga 25 som går till final ska sända in hela texterna för att gå vidare. I nästa omgång tar förlaget fram de fem bästa och sedan blir det offentlig omröstning.

Redan 10/10 är deadline, om en knapp månad. Men fullständigt manus, för dem som går vidare, är inte förrän en månad därefter.

Så här står det på Harlequins hemsida:

Som ett av världens största bokförlag är vi nu på jakt efter vår  första svenska författarstjärna! En lycklig vinnare kommer att erbjudas  ett bokkontrakt. Kan det vara du?   Så här går det till:   Första kapitlet Vi  letar efter feel-good berättelser! Skicka in ditt bidrag bestående av  det första kapitlet (max 5000 ord) och ett synopsis på 100 ord, som  förmedlar berättelsens detaljer såsom genre, handling, karaktärer,  konflikter och miljö. Maila in ditt bidrag till tavling@harlequin.se.  Glöm inte att skriva FÖRFATTARTÄVLING i ämnesraden. Ett bidrag per person tack!
Topp 25 finalister Harlequins  jury väljer ut de 25 bästa bidragen, och dessa författare får sedan  skicka in fullständiga manuskript. Vi hör av oss via e-post och telefon,  så glöm inte att lämna korrekt kontaktinformation när du anmäler dig.   Topp fem finalister Harlequins  redaktörer kommer att läsa och bedöma de fullständiga manuskripten från  topp 25 och välja ut de fem bästa som sedan kommer att publiceras för  omröstning på harlequin.se.   Offentlig Röstning När  det är dags för omröstning behöver vi allas hjälp! Läs alla fem manusen  och rösta på din favorit. Hjälp oss att hitta vår vinnare i tävlingen!
Grand Prize! Vi  tillkännager namnet på vinnaren och vår första svenska  Harlequinförfattare den 15 december 2014.  Andra pris består av en  halvdags konsultation med en av Harlequins redaktörer. Tredje pris är  ett års prenumeration på valfri serie. Gör dig redo att skicka in ditt första kapitel – och för att rösta!

Stort lycka till!

Start Deadline
Kapitel 1 10/9 10/10
Överläggning kapitel 1 11/10 16/10*
Fullständigt manus 17/10 17/11
Överläggning fullständigt manus 18/11 30/11**
Röstning topp fem 1/12 10/12
Vinnare utnämns 15/12***

*De författare som har gått vidare till nästa steg, att skriva ett fullständigt manus, blir meddelade senast den 16/10 **De författare som har gått vidare till nästa steg, omröstning, blir meddelade senaste den 30/11 ***Författaren som vinner tävlingen meddelas senast den 14/12. Andra och tredjepristagarna meddelas senast den 15/12.

______________________________________________________________________________________________________

P.s. Vill  du få lite extra tips och råd innan du skickar in ditt bidrag hittar du  oss på Bokmässan i Göteborg den 25-28 september i monter B0:10. Vi  har även några tider för konsultation med vår redaktionschef och en av  våra redaktörer, som går att boka i förväg genom att maila  ana.hojer@harlequin.se. Först till kvarn! ______________________________________________________________________________________________________
REGLER: •  Alla bidrag mailas in till tavling@harlequin.se, märkta med  FÖRFATTARTÄVLING i ämnesraden. Postade manus läses inte, och kommer ej  att räknas som godtagbara bidrag. • Ett bidrag per person. Skickar du in flera bidrag, tar vi enbart med det senast inkomna och slänger de föregående. • Bidraget ska vara skrivet på svenska. • Bidraget behöver inte vara nyskrivet men det får ej tidigare ha publicerats, i delar eller i sin helhet. • Bidraget (första kapitlet) får inte överstiga 5000 ord. Ditt synopsis får ej överstiga 100 ord. •  Bidraget ska ha ett sidhuvud som innehåller namn på bidraget, namn på  författare, telefonnummer, emailadress, samt sidpaginering. • Alla bidrag publiceras under eget namn. •  Låt fantasin flöda, men Harlequin publicerar inte texter som uppmanar  eller kan uppfattas som uppmaningar till brottsliga handlingar, eller  som kränker enskilda personer eller grupper.
RÖSTNING: Det är bara tillåtet att rösta på ett bidrag, en gång per dag.
PRIS: En  lycklig vinnare kommer att erbjudas ett bokkontrakt, och publiceras  antingen som tryckt bok och/eller som ebok. Publicerade författare  erhåller sedvanlig royalty. Andra pris består av en halvdags  konsultation med en av Harlequins redaktörer. Tredje pris är ett års  prenumeration på valfri serie.
JURY: Juryn består av Harlequins VD, redaktionschef och två redaktörer.


Det här inlägget postades i Romaner, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.