Skriva tillsammans

Just nu pågår såväl egenskrivande som samskrivande i skrivarlyan. Dessutom i alla skrivandets faser.

Korrekturläsning och förbättring av 2014 års adventskalender. Vi var ett helt gäng som skrev och illustrerade under ledning av vår kapten Torsten Larsson. Nu är det korrekturläsning och rättning efter lektörsläsning. Spännande och lärorikt att vara i detta skede och dessutom med både egen och andras texter!

Just att korrekturläsa andras text känns enormt lärorikt. Så ruskigt det är egentligen hur lätt man har att se andras fel och svårt att hitta sina egna! Hur är det, ”grandet i sin broders öga”? Redan på Matteus tid … Nåja, hoppas andra finner bjälken i min text.

Skriver samtidigt en helt sprillans ny barnbokstext tillsammans med nämnde Torsten. Illustratör finns redan. Återigen ett verkligt roligt projekt! Känns bara lätt och lustfyllt hela vägen. Nåja, vägen har precis börjat men ändå. Kan bero på att Torsten drar det tunga lasset med att organisera, jag bara skriver. Skriva tillsammans kan säkert ha sina sidor, jag har bara hittat de roliga.

Barnböcker ja, ska det bli årets tema? Mer om det i morgon!

Vad gäller det egna skrivandet har jag en novell instoppade i frankerat kuvert som säger ”lägg mig på lådan då, männska!, en barnbok så gott som helt klar att sända till förlag, en roman i slutredigeringsfasen, en steampunknovell i mitten av skrivandet, en roman i idé och kanske stipendiesökarfasen. Och lite till …


Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skriva tillsammans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.