Serandos förbannelse

Idag släpper Fantasiförlaget Nathalie Sjögrens bok Serandos förbannelse på Sci-Fi world i Göteborg. Nathalie har tidigare skrivit Undergång och även medverkat i  antologierna I varje ångetag, Steampunk sagor och Svenska spöken. Det är alltså en författare som spänner över flera fantastikgenrer.

 

 

 

 

 

 

 

Som så ofta är förlagets/författarens text en utmärkt beskrivning av innehållet:

Från sitt ödsliga slott djupt inne i skogen iakttar Serando byn. En efter en lockar han platsens kvinnor till sig. Hans blodtörst är omättlig och kvinnorna går ett vidrigt öde till mötes. Till slut vågar byborna inte längre lämna sina hem.Evelina är ingen vanlig kvinna, inte en av de andra. Hon känner att Serando kallar på henne, men hon gör motstånd. I byn möts hon av misstänksamhet. Hur kan hon motstå Serandos lockelse när ingen annan kan det? Serandos förbannelse är en skrämmande saga om hur sorg föder hat som föder ondska, och om hur kärlek leder till svek som leder till död.

Berättelsen är placerad i en forntid/medeltid och möjligen i en annan värld och Serandos beteende får så småningom sin förklaring när vi får berättat hans historia. Serandos förbannelse är en lättläst berättelse som inte riktigt fångade mig men som jag definitivt tror kan vara fängslande för tonåringar och unga vuxna. Det är en målgrupp som behöver fler bra böcker som uppmuntrar läsning så jag hoppas att Nathalie Sjögrens bok blir populär och får efterföljare.

 


Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.