Selmapriset 2015 är utlyst

Selmapriset 2015 är utlyst på Vulkans facebooksida. Jag har inte hittat det på Vulkans eller systerföretaget Lavas hemsida men det kommer säkerligen där också inom kort. Priset är ett samarbete mellan Vulkan och Tidningen Skriva. I juryn sitter bland andra Leffe Delo, som nyligen gjort ett ypperligt arbete med allas texter till antologin ”På denna grund”.

Du som har givit ut en bok själv under 2015 har tid på dig till 31/12 att sända in ditt manus till Vulkan.

Selmapriset – Litteraturpriset för egenutgivare – är tillbaka för andra året i rad.

Selmapriset instiftades i fjol som Sveriges första stora pris för egenutgivna böcker och det blev genast en stor framgång. Målet var att samtidigt belöna bästa egenutgivna bok och öka intresset för egenutgivna böcker bland allmänheten och media – priset delas ut av Vulkan.

I år är Linda Skugge, författare, journalist och ägare av Skugge & Co, ordförande i juryn.

”Av erfarenhet vet jag att egenutgivning inte sällan håller hög kvalitet så jag ser fram emot att få leda Selmaprisets juryarbete.” – Linda Skugge, ordförande i årets jury

Selmapriset är ett samarbete mellan Vulkan och Tidningen Skriva.

Det är med stor glädje som Vulkan i samarbete med Tidningen Skriva presenterar Selmapriset 2015. Kriterierna för att få kämpa om Selmapriset är enkla – alla egenutgivna böcker, oavsett förlag, som getts ut under 2015 är välkomna att delta i tävlingen.

En som vet hur det är att vinna Selmapriset är Conny Palmqvist som vann 2014:

”Man kämpar lite i det fördolda när man ger ut en bok själv. Just därför var det en så fin bekräftelse att få Selmapriset 2014. Det är något särskilt med att vinna ett pris, och nå ut till fler läsare.”
– Conny Palmkvist, vinnare av Selmapriset 2014

En av årets jurymedlemmar, Leffe Delo, anser att kvaliteten på egenutgivna manus har ökat:

”Jag älskar text och har, i mitt arbete, läst över 4000 manus och hjälpt både aspirerande, egenutgivare, etablerade författare och förlag i över åtta år. Det är en ära att få vara med och lyfta en oberoende författare.
Jag har sett hur kvaliteten på egenutgivna manus ökat markant genom åren. Det är numera en kraft att räkna med och Selmapriset är en bekräftelse på det.”
– Leffe Delo, en av årets jurymedlemmar

Detta år består juryn av följande personer:

Ordförande:
Linda Skugge, författare och krönikör

Jurymedlemmar:
Per Adolfsson, chefredaktör på Tidningen Skriva
Leffe Delo, författare och skrivcoach, driver Skrivsidan.com
Elisabeth Mannerfeldt, vice ordförande i föreningen Egenutgivarna samt chefsbibliotekarie på KTH

Allt du behöver göra för att delta är att skicka in ditt manus till Vulkan, endast i digital form, på info@vulkan.se. Skriv ”Anmälan: Selmapriset” i rubriken. För att du ska kunna delta måste vi ha fått ditt manus senast kl 23:59 den 31 december 2015. Boken måste ha varit utgiven under 2105.

Vulkan är Nordens största bokutgivare, med snart 30.000 titlar. Vulkan växer kraftigt under lönsamhet. Egenutgivning ger författaren större kontroll över sitt varumärke och författarskap. Det är en stark tendens i branschen att författaren själv kliver in som delaktig i processer utanför själva skrivandet.


Det här inlägget postades i Ett eget företag, Författa och marknadsföra, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.