Research

Håller på med research för en ny novell. Inte veckotidningsmodell utan något djupare. Läkare på 1300-talet, hur mycket kan man månne hitta om det? Det återstår att se! Det är lärorikt att skriva.

Det här inlägget postades i #blogg100, Noveller, Research och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Research

 1. Tora Greve skriver:

  Research är faktiskt det näst roligaste med att skriva, efter hitta-påandet. Har just kommit hem från en researchresa till Norge inför min steampunkroman. Träffade massor av intressanta människor, köpte på mig mängder av litteratur. En sidoeffekt var att jag konfronterades med världens största samling av marxistisk litteratur. Vad sägs om stenciler gjorda av Lenin själv i en hemlig lokal? Den industriella revolution på 1800-talet är en förutsättning för steampunken. Jag tycker genren förtjänar bättre än bara vampyrer i zeppelinare.

  • Eva Ullerud skriver:

   Visst är det roligt! Och om man sen inte säljer en massa böcker har man åtminstone blivit lite mer allmänbildad.

   Jag kan tänka mig att det finns väldigt mycket att lära för steampunk genren. Visst känns det fantastiskt när man vet att just detta pappret har just den personen hållit i!

 2. Dr Lekman skriver:

  Hej!
  Du skriver: Det är lärorikt att skriva. Ett latinskt ordspråk säger: Den som skriver läser två gånger. Alltså har du rätt.
  J

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.