Bokens Dag 2014

Igår hade vi riktigt trevlig på LUFS. Det var Bokens Dag 2014. Skolavslutning, speciellt för de som gick ut andra klass.
Först en heldag med bokuppläsningar på Skissernas Museum. Alla avgångselever hade en kvart att berätta om/läsa ur sin bok och intervjuas av Niklas Törnlund, en av våra poesilärare. Jag hörde bara sista timmen, det fanns både djup och skratt i de olika verken.
Sedan gick vi till en stor villa med trädgård, ägd av universitetet, där de flitigare av oss hade ordnat en riktigt god buffémiddag med champagne och vin.
Det hade regnat en stund men när vi kom ut var det varmt och sol, underbart med lekar i trädgården! Trekamp var det, Therése trekamp, om vandringspokal.
Trekampen

Trekampen

Trekampen var både rolig och fyndig. Vi tävlade i grupper, min grupp är på översta vänstra bilden. Varje grupp hade en förfat…tare, fick en sida text, skulle skriva en dikt av ord från texten. Sedan vika ett flygplan av dikten, runda två träd med planet, träffa i en valfri av tre håvar som representerade olika förlag. Jag kan säga att diktandet var lättare än att träffa håven. Som i verkligheten . Tredje uppdraget vet jag inte, var tvungen att ge mig hem. Tågstrejk, blä. Men en riktig toppenkväll var det och underbart väder när vi kämpade på i trädgården.

Det här inlägget postades i Nobelpris och andra fina priser, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.