Recension från Laura Popa av ”Vitt och Kallt, sa Bonnie Katt”

Laura Popa har skrivit en riktigt fin recension av min bok ”Vitt och Kallt, sa Bonnie Katt”, jag blir faktiskt riktigt rörd när jag läser den.

Så här fint skriver Laura:

Den första snön har fallit och trädgården är täckt av en vit mantel. Katten Bonnie tittar genom fönstret och undrar varifrån vintern och snön kommer? Nyfiken som hon är, bestämmer hon sig för att ta reda på det. Hon slingrar sig genom dörren och går på upptäcktsfärd i trädgården. Bonnie pratar med träden och höstlöven, med musen och ekorren, med nyckelpigan, igelkotten, vinbärssnäckan och fisken i den frusna dammen. Alla förklarar tålmodigt för katten varför de håller sig gömda under snötäcket. Bonnie är glad över att hitta så många nya vänner.

Boken är skriven på rim och har fina och uttrycksfulla illustrationer på varannan sida. Vissa bilder är enkla och avskalade, andra är färggranna och detaljrika. Texten är enkel och verserna är väldigt fina. Trädgården är en besjälad värld. Alla små djur, fåglar och insekter har en liten historia att berätta. I naturen är livet enkelt. Alla vilar och samlar nya krafter inför våren.

Barnboken om katten Bonnies äventyr i trädgården är en fin berättelse som påminner barnen och oss vuxna om livets enkelhet. Om naturens skönhet och dess regelbundna rytm. Boken passar alla nyfikna barn från 3 år och uppåt.

 


Det här inlägget postades i Författa och marknadsföra, Läsares bloggar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.