Recension av De 7 nycklarna av Åsa Schwartz

De 7 nycklarna är en välskriven och fängslande thriller om den värld där de flesta av oss tillbringar så mycket tid och ändå vet så litet om: Internet. Åsa Schwartz lyckas beskriva händelserna i datavärlden så att de inte bara är spännande och håller fast läsaren utan dessutom är begripliga även för den som inte är datanörd. Skickligt och nästan omärkligt droppar hon faktakunskap till läsaren.

De 7 nycklarna

De 7 nycklarna

Presentationen av de 7 nycklarna i bokens inledning är mycket skicklig och de djupa och väl utvecklade karaktärerna, med sina mänskliga svagheter, likaså. Hela tiden trappas hoten upp och när man inte tror att det kan bli värre skruvas spänningen ett varv till.

Men framför allt känns berättelsen helt äkta, just så här kan det inträffa, när två världar med djupa avgrunder möts: cyberspace och mänskligt beteende. Rekommenderas!

Boken är utgiven 2018 på Hoi Förlag och beskrivs så här på omslaget:

Rebecka vaknar av att en pistol pressas mot huvudet och att någon väser ”The key” i örat. I rummet bredvid sover hennes två barn. Rebecka är en av sju internationella IT-profiler som bär nyckeln till internet. De träffas en gång i kvartalet i Washington för att uppdatera systemet som styr trafiken på internet. Om de inte gör det, kommer nätet gå ner och alla moderna samhällen gå under.

När nyckelbärare efter nyckelbärare blir utsatta för attentat, förstår Rebecka att hon måste gå under jorden. Med sina extrema hackerkunskaper gör Rebecka och hennes följeslagare allt för att lösa gåtan. Spåren pekar åt alla håll: kinesiska underrättelsetjänsten, nynazistiska organisationer och NSA.

Åsa Schwarz är tillbaka med en intelligent och gastkramande thriller i hackermiljö. De sju nycklarna finns i verkligheten, och en av bärarna är svenska.

 


Det här inlägget postades i Jag läser och recenserar, Romaner och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.