Deckardags igen för Lillemor!

De första böcker jag skrev var pusseldeckare. Min detektiv var precis den deckare jag saknade i den jättevåg av detektivberättelser som flödade. Jag var hjärtligt trött på feta, olyckliga, ensamstående karlar i övre medelåldern och över huvud taget trött på deckare – och karaktärer över huvud taget – som bara såg problem i sin tillvaro. Längtade efter någon som sprider trivsel omkring sig. Det blev Lillemor och Torsten. Det var inte svårt att beskriva henne: jag hade mött hennes förlaga på en resa i Brasilien.

Efter två utgivna böcker, en som ännu ligger och gonar sig och i olika stadier av halv-skrivenhet och en novell (i ”Över en höstfika”) har Lillemor varit ute på egna äventyr under ett par år. Men snart är det novelldags igen!

I vinter kommer min deckardam Lillemor Stenlund att dyka upp i novellen Karpmysteriet i veckotidningen Kvällsstunden! Det ser både hon och jag fram emot. Det ska bli roligt att möte nya läsare och kanske blir det även fler noveller efter denna.

Kvällsstunden

Kvällsstunden

Har du inte hört talas om Kvällsstunden? Det hade inte jag heller förrän för ett par år sedan. Ändå är det en gammal veckotidning, startad redan 1938, och med något annorlunda framtoning än dem man vanligen ser i tidningshyllan. Bland annat är den tryckt på dagstidningspapper och har samma storlek som en dagstidning. Även innehållsmässigt skiljer den sig, med många noveller och mer historisk anknytning. Gammaldags men ändå nutida. Har du inte läst den så gör det, den är verkligen annorlunda!


Det här inlägget postades i #Blogg52, Deckare, Noveller och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Deckardags igen för Lillemor!

 1. Ulrika Amador skriver:

  Härlig blogg Eva!
  Jag har läst Kvällsstunden hos min mormor ett antal gånger. Supermysigt magasin som tar en tillbaka i tiden. Kanske ska jag återupptäcka den nu och stifta bekantskap med din Lillemor? 🙂
  kram Ulrika

  • Eva Ullerud skriver:

   Hej Ulrika!
   Tack, så roligt att du gillar den!
   Ja, Kvällsstunden är verkligen annorlunda jämfört med andra veckotidningar, som du säger så känns det som att tas tillbaka i tiden. Bra ställe att träffa Lillemor och hennes man Torsten 🙂
   Kram
   Eva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.