Rapport från en skolbänk

Det är årets första campusperiod för magisterklassen på Författarskolan. Måndag – tisdag har varit fulla av lärdom och onsdagen kommer säkert att bli lika innehållsrik. Sedan en halv torsdag med inspirationsföreläsning och därefter är det dags för nästa hopp. Ända till början av mars.

Lektionerna är inte så många nu, på magisternivån. Två dagar per månad blir det nog i genomsnitt. Men de är underbara! Våra textsamtal med Sigrid Combüchen och Immi Lundin känns ofattbart lyxiga. Med en grupp som är enastående och med runt en och en halv timme per text är det en respons som man knappt tror är sann. Därutöver olika ämnen i helklass. Underbart är det enda ord jag kan komma på.

Sen är det dags att skriva igen och det är en ytterligare poäng. Jag vet att min roman hade tagit längre tid, nej, den hade inte blivit klar alls, om jag inte haft deadlines för textsamtalen.

Tack underbara klass och textsamtalsgrupp och brevväxlargäng och handledare, tack för att jag får vara med er och uppleva er och växa med er!

 


Det här inlägget postades i #Blogg52, Utbildningar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Rapport från en skolbänk

 1. Kim M Kimselius skriver:

  Önskar jag kunde sitta som en fluga på din axel när du är i skolan. Det skulle vara oerhört intressant att ta del av all den lärdom du suger i dig. Berätta mer! Det är kul att läsa.

  Lycka till med din roman.

  Kram Kim 🙂

 2. Eva skriver:

  Tack Kim! Det hade varit så roligt om du var med. Finns alltid mer att lära men nog hade det varit synd om du bara deltagit som fluga? Du kunde ju ha varit både lärare och elev! Mer rapporter kommer absolut.
  Kram
  Eva

 3. John Nixon skriver:

  Dina rapporter från skolbänken hjälpte inspirerar mig att ansöka om min online filmmanusförfattande kurs, Eva. Tack för det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.