Podcast Skrivarpodden

Kerstin Jönsson från LUFS har startat Skrivarpodden  – en podd om hantverket kring skrivandet och bokens väg från tanke till läsare – och där kommer säkert mycket intressant framöver! Kerstin kommer att ha inslag om bland annat bokcirkel, författarsamtal, analys, skrivteknik etc. Ambitionen är att släppa ett avsnitt varannan vecka och man kan prenumerera på Itunes på Kerstins intressanta intervjuer och inlägg.

skrivarpodden

skrivarpodden

Jag har fått förmånen att bli intervjuad i ett av de första avsnitten så dagens blogginlägg blir både skriftligt och muntligt. Avsnittet där jag medverkar handlar om självpublicering och marknadsföring och jag berättar om mina erfarenheter av Vulkan, Egenutgivarna, Seriff med flera.

Att egenutgivning inte är något nytt är kanske en nyhet för många. Dagens indieförfattare är i gott sällskap med flertalet kändisar från förr. Vilka? Lyssna på podcasten!

Visst är det fantastiskt vad vi kan göra idag! Bokutgivning på nolltid med elektroniska böcker och spela in egna radioprogram! Skrivarpodden är en podradio (podcast på engelska) och vad det är fann jag på wikipedia:

Poddsändning eller poddradio (engelska: podcast eller podcasting) är en metod att publicera (och för lyssnaren att prenumerera på) ljudfiler eller film via internet. Ordet ”podcasting” är en sammanslagning av ”pod” (ordagrant ”kapsel” men syftande på media-spelaren Ipod) och engelskans ”bro(ad)cast” (sändning). Ännu finns ingen helt adekvat svensk term för företeelsen; ”poddsändning” är ett av de förslag som lagts fram, men ”poddradio”, som bland annat används av Sveriges Radio, används i mycket högre grad. Ordet ”podd-tv” har fått visst genomslag för podd-sändning av videomaterial.

 

 

Det här inlägget postades i #Blogg52, Författa och marknadsföra, Författarkollegor, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Podcast Skrivarpodden

 1. John Nixon skriver:

  Hej Eva,
  Äntligen har jag tid, hörlurarna och en tillförlitlig internetuppkoppling för att sitta och lyssna på din Skriverpodden intervju. Hur väldigt trevligt att höra din röst!

  En mycket intressant – och lång – intervju. Jag kan se att jag kommer att spela upp detta igen med papper och penna till hands. Vad jag saknar är en transkription, eller möjlighet att lyssna på avsnitten separat. Jag kan inte heller hitta något sätt att nå producent/intervjuaren för att ge feedback.

  Thanks for sharing!
  John
  John

 2. Eva Ullerud skriver:

  Tack John! Själv tyckte jag det var ganska ruskigt att höra min röst …

  Jag kollar med Kerstin som gjort intervjun, hon är säkert mycket glad för att få feedback!

 3. Marie Bengtsson skriver:

  Tack Eva för all matnyttig info som du delade med dig av under programmet. Jag lyssnat regelbundet på podcasterna AuthorU – Your guide to book publishing och CreativePenn men har saknat det svenska perspektivet på egenutgivning. Jag bloggar, skriver mitt nyhetsbrev och små e-böcker men är nu redo att ta det första steget till en ”riktig” bok och du ”kissed me over the edge” som man brukar säga i min bransch. Stort tack för ditt jordnära sätt att beskriva hela processen. Jag vet att det inte är lätt men du gjorde det enkelt. :-D.

  När du träffar Kerstin Önnebo så hälsa henne och tacka för en bra podcast. Finns ingen kontaktinfo i samband med podden så jag vet inte hur jag når henne.

  Vänliga hälsningar
  Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.