Nu och innan och i framtiden

En av mina barnberättelser heter Tidsmaskinen och det slår mig att det är just där man, som författare, lever sitt liv. I tidsmaskinen.

Berättelserna eller deras embryon härstammar många gånger från sånt man själv upplevt. Det behöver inte vara självbiografi rakt av men någonstans har erfarenheten kommit från. För mig är det ofta så, inte minst i barnböckerna.

Jag skriver förstås i nutid, även om jag önskar att jag hade haft tillgång till tidigare, bortslösade, stunder. Hur ska tiden räcka?

Och jag planerar för framtiden. Bland annat för att få ut texterna, att bli läst, kanske publicerad, kanske köpt. OK, kalla det reklam. Men den kan vara långsökt och sofistikerad.

Idag fick jag svar på en framtidsgrej. Det är Litteraturhus Lunds Novellfest 12/9. Jag anmälde mitt intresse för att höra till de tio som får läsa upp sin novell på Novellfesten. Idag fick jag svar att jag är en av de utvalda! Det ska bli mycket roligt. Jag älskar att högläsa.

Det blir min novell Offer, som vann första pris i Skrivarsidans Novelltävling 2014, jag kommer att läsa. Den hörde dessutom till de texter jag sände in som ansökningsprover till LUFS på våren 2013 och det gick ju bra, jag kom in 😉

 


Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nu och innan och i framtiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.