novelltävling på temat jul

Emelie Kempe är en ung dam som arbetar med skrivande i många former: som universitetsadjunkt i journalistik vid Linnéuniversitetet, som lektör och korrekturläsare och som författare.

Dessutom planerar hon nu en novellantologi i 24 delar, som en adventskalender, för läsare 13+ och därför har en novelltävling på temat jul och vinter utlysts. Visst låter det intressant? Och blir resten av juli så där riktigt varm som många hoppas kanske det kan vara ett lämpligt sätt att kyla ner sig genom att skriva om snö på stranden. Deadline är 31/7. Ingen vinst mer än en bok (och möjlighet att köpa fler) men inte heller någon kostnad, ett ganska vanligt upplägg.

Så här står det på hemsidan:

Temat för novelltävlingen är jul och/ eller vinter.

Kanske tar du inspirationen från någon av de gamla julklassikerna och sätter den i en annan tid?

Kanske hittar du på något helt nytt?

Det finns många sätt att gå tillväga på, och det är ganska fria tyglar.

Under senhösten eller början på vintern 2017 planerar Emelie Kempe att ge ut en antologi med 24 noveller i en julkalender i textformat. En novell varje dag, fram till julafton.

Regler

  • Varje deltagare får skicka in fler än ett bidrag.
  • Ett bidrag är en novell om högst 6000 ord, på svenska.
  • Novellen får ej vara publicerad sedan tidigare.
  • Novellen skickas senast den 31:e juli 2017 till emelie.kempe@gmail.com , ange ”Novelltävling Jul” i ämnesraden. Se även till att namnge filen med ditt namn och novellens titel.
  • Historien ska på något sätt vara kopplad till jul och/ eller vinter.
  • Novellen ska kunna kategoriseras till någon av fantastikgenrerna (om ni inte lyckas med detta, skicka in den ändå så kanske vi kan lösa det tillsammans).
  • Målgruppen för antologin 13 +

Upphovsrätt

Genom att delta i novelltävlingen och skicka in ert bidrag till Emelie Kempe, ger ni henne rätten att använda din novell i antologin, oavsett vilket format som används vid publiceringen; trycktbok, e-bok eller ljudbok. Ni ger henne även rätten att redigera verket tillsammans med er, stora förändringar måste ni som författare godkänna, medan korrektur görs utan särskilt godkännande.

Under det första året (från publiceringstillfället) har Emelie Kempe publiceringsrätten av verket, efter ett år kan du publicera den i andra sammanhang.

Medverkande i antologin får ingen ekonomisk ersättning, men varje författare kommer att erhålla ett författarexemplar och om det görs en tryckt upplaga kommer varje författare få möjlighet att köpa loss exemplar till ett lägre pris för egen försäljning.

Lycka till!

 


Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.