Novellfest i Lund

Igår mötte jag ytterligare två skrivarvänner från tiden vid Författarskolan. Det var dags för den årliga Novellfest (eller Novellfestival som den ibland kallas) som arrangeras av Litteraturhus Lund.

Festen hölls på Skissernas Museum som ligger bredvid Författarskolan och Universitetsbiblioteket. Det var en märklig känsla att komma tillbaka. Känns som betydligt längre tid än fem år har gått.

För sex år sedan var jag också i Lund på Novellfest. Då hölls den för allra första gången och jag hade glädjen att få läsa min novell Offer.

Universitetsbiblioteket bakom grönskan.

Leena Kossila är författare till Fritänkarnas Väg, som var en av de fem noveller som valts ut för en delad andraplats, och högläste den inlevelsefullt.

Den hade fått strålande omdömen av juryn ”Visar prov på en stark egen röst och förmåga att suga in läsaren i världen. En novellsprängfylld av stora teman: skrivande, inspiration, frihet, liv och död.”

Leena Kossila

Leena och jag blev vänner under tiden i Lund. När jag ser vårblommor tänker jag på våra promenader i Botaniska Trädgården, som ligger en bit från skolan. Intressanta samtal bland vackra växter.

Leena framför en favoritbild på Skissernas Museum

Leena är datorprogrammerare och skriver även kurslitteratur. På Adlibris hittar jag två imponerande titlar Cirkulära materialflöden i praktiken och Cirkulär logistik. Vilken bredd på författarskapet!

Therése och Leena

De som håller i Novellfesten är Therése Granwald och Åsa Foster. Även Therése är en vän från Lund. Hon var min handledare under kandidatåren. Nu är hon lärare på andra utbildningar och kom för en tid sedan ut med boken Kreativt Skrivande, som bland annat används på en av de kurser jag går nu.

Åsa Foster och Therése Granwald

Tar en sista titt på min favoritstaty, flickan som blåser kyssar till haren. Köper min favoriträtt från Lund: fylld bagel. Njuter av dragspelsmusiken i järnvägsövergången och minns att jag saknar den. Hej då Lund.

Haren och flickan

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.