Natten och Katten

Är i slutfasen av två gemensamhetsskrivanden. Det är två barnböcker, arbetsnamnen har varit Natten och Katten.

Den ena är årets julkalender, som jag och sju andra författare samt en illustratör skrev tillsammans på Facebook under Torsten Larssons ledning. Den har nu vidarebearbetats för att kunna tryckas som bok för barn, gissningsvis 9-12. Det var roligt att få testa lektörsrollen i förbättringsarbetet.

Den andra är en bilderbok på rim för mindre barn. Ursprunget till den var helt underbara illustrationer som Marie Åkerlund gjort av katten Unni. Även detta projektet startat av Torsten Larsson, Torsten och jag har skrivit och Marie ritat.

Kanske blir detta barnböckernas år? Natten och Katten (som antagligen kommer att få helt andra namn) och naturligtvis Bubbeldricka och krockande myror. Petra Dessmarks bok, där faktiskt också både Torsten och jag är med. Men i det fallet är det inte något samskrivande utan en ren tillfällighet att vi har med varsin berättelse i samma bok.

Bubbeldricka och krockande myror

Bubbeldricka och krockande myror


Det här inlägget postades i Författa och marknadsföra och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.