Månadens novelltävling i tidningen Skriva

Temat i månadens novelltävling i tidningen Skriva är offer.

Jag trodde inte att jag skulle lyckas skriva något till denna månadens novelltävling, det stod helt stilla. Men igår kom plötsligt inspirationen, den kom när jag körde till jobbet. Allt var vitt och vackert och en vit dimma låg över fälten. Det visade sig sedan vara en mycket farlig dimma, den orsakade några timmar senare en masskrock utanför Åstorp dit jag var på väg. Men då, på morgonen, var den vacker och inspirerande.

Att ordna månadens novelltävling är bland det bästa Tidningen Skriva gör, tycker jag. Det är inte någon pretentiös tävling och inte fina vinster men det är inspirerande. 4000 tecken är lagom långt för att tävlingsbidraget skall kunna skrivas på en dag eller kanske någon timme bara. Chansen att bli publicerad sporrar, eller kanske är det chansen att få positiva kommentarer och att få känna att man gjort något som duger?

Det lustiga när jag skrev mitt bidrag till månadens novelltävling var att det växte fram. Det var som att se händelsen utifrån och bara skriva ner.

Glöm inte att delta du också! Max 4.000 tecken och senast den 21/1 skall det vara mailat till dem.


Det här inlägget postades i Blogg, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.