Lunds universitets författarskola LUFS

Det kom ett brev:

Intresset för Lunds universitets författarskola har som tidigare år varit stort.

Vi har glädjen att meddela att du tillhör dem som antagits till utbildningen.

Jag kan knappt fatta det: jag kom in på Lufs! Eftersom man ansöker genom att sända in skriftliga alster känns det extra roligt att ha klarat det.

30 högskolepoäng omfattar höstterminens grundkurs. Totalt är det en tvåårig utbildning men om jag tolkar hemsidan rätt så finns det möjlighet att studera i tre år och avsluta med en magisterexamen. Så underbart att det finns en akademisk utbildning i författande! Det finns ju i andra konstarter och dit får man väl räkna skrivande.

Så här står det vidare:

Ett av de centrala målen med Lunds universitets författarskola är att den studerande efter två års studier ska ha skrivit en bok (t ex diktsamling, roman, barnbok). Arbetet med denna bok utgör en ansenlig del av utbildningen. En personlig handledare kommer att följa ditt arbete. Processen med det egna skrivandet börjar redan dag ett på Författarskolan. För att skapa bästa förutsättningar för att ska få rätt handledare ber vi dig redan nu börja fundera på ett skrivprojekt som du kan tänka dig arbeta med under två år. Vi ber dig beskriva arbetets inriktning, genre (t ex poesi, prosa, barn-/ungdomslitteratur, fantasy) och ytterligare specificering om det behövs. Gör gärna en kortfattad innehållsbeskrivning om det är möjligt. Till den 15 augusti ber vi dig skicka in projektbeskrivningen (högst en sida)

Vad skall jag välja att skriva och att få hjälp med att bli bättre inom? Nästa pusseldeckare kanske? Det skulle säkert vara välbehövligt och givande! Eller nästa barnbok? Kanske är det den genre jag borde skriva i, i vart fall hade det nog varit det lättaste arbetet att ta sig an. Eller boken om dubbelfar under krigen? Så att den äntligen blir av och jag kan få hjälp in i en delvis ny genre. Eller den bok jag planerar med korta historier och dikter? Den kan ju bli hur lång eller kort som helst och passar bra för olika typer av inlärningsuppgifter. Två år för en bok känns lyxigt!

Det står också: Undervisningen är på heltid och kommer att fordra hela ditt engagemang. Det blir mycket jobb men samtidigt är ju detta mitt fritidsintresse; när andra spelar golf så skriver jag. Dock har jag ju också ett heltidsjobb men det finns semesterdagar att ta till och jag räknar med att ta tjänstledigt ett par dagar i veckan så jag kan vara med på föreläsningarna i Lund. Skrivandet får bli på helgerna, som sagt, när andra spelar golf! För detta är en möjlighet jag inte kan missa.

Vilken lycka! Lunds universitets författarskola i höst!


Det här inlägget postades i Författa och marknadsföra, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lunds universitets författarskola LUFS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.