Livet på Mars

livet på mars

livet på mars

I Magazine Mazar, vår revisionsbyrås tidning, hittar jag en intressant artikel om den författande professorn Micael Dahlen. Hans nya bok, Livet på Mars, kommer ut nästa år.

Men det är inte det artikeln handlar om, nej den behandlar hans tidigare föredrag och arbeten, tex boken Nextopia.

Nextopia

Nextopia

”Hur kan grapefruktjuice smaka apelsinjuice? Varför är man lyckligare före giftermålet än efter? Hur kunde iPad utses till världens bästa pryk innan den nått handeln?

Svaret är förväntningar. Förväntningar har också lett till att imorgon blivit viktigare än idag. I en tid när allt är tillgängligt har vi blivit allt mer intresserade av vad som väntar runt hörnet.”

Brave New World!

Så är det, och i Magazine Mazars läser jag att detta är vad även små företag måste leva med. Författare också, antar jag. Men kanske är det inte så dumt? Kanske är det denna utveckling som gör det möjligt att numera ge ut sina böcker själv? Man kan publicera som e-böcker och sälja via närbokhandeln. Behöver inte bocka och buga för de stora förlagen, som om de var brukspatroner från 1800-talet.

Dahléns nya bok, Livet på Mars, är fantasy. Men det slår mig att skillnaden mellan verklighet och fantasi inte behöver vara så stor. Dagens fantasi är ju morgondagens verklighet. Så här är Livet på Mars beskriven:

”Marty Andersson har alltid känt sig utanför och alla försök att bete sig som en människa har hittills misslyckats. Kanske är det lika bra att ge upp? Men ödet vill annorlunda – en ödesdiger tangenttryckning i en internationell pengatvättshärva flyttar femtiofyra miljoner till Martys bankkonto och med dem kommer en möjlighet att hitta hem. Hem till Mars.

Men med nya pengar kommer som bekant nya vänner och nya problem. Resan hem blir därför allt annat än enkel när ryska torpeder, avdankade rymdforskare och egotrippade Hollywoodstjärnor korsar hans väg.

Livet på Mars är en berättelse om hemlängtan och bortlängtan. Och en viktig påminnelse om att vi inte ska avfärda alla ufon runtomkring oss.”

Låter som två intressanta böcker, men jag ska inte shoppa mer till bokhögen just nu. En stor mängd skollitteratur pockar på läsning nu när LUFS kört igång igen.

 


Det här inlägget postades i Ett eget företag, Facklitteratur, Fantasy/Science fiction/Skräck och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.