Litteralunds skrivartävling för unga

Skrivartävlingar är ett utmärkt sätt att få igång skrivandet, därför gör Litteralunds skrivartävling för unga mig extra glad. Att ämnet är miljö känns extra aktuellt.

Du som inte själv kan vara med: tipsa unga runt dig! Någonstans finns de som ska skriva böckerna vi läser om 10,20,30 år.  Och kanske har Litteralund något för dig som är vuxen också? 9-10/4 är det konferens om barn- och ungdomslitteratur, för oss som är medlemmar i Författarcentrum Syd dessutom till reducerat pris.

Litteralunds skrivartävling för unga

Så här står det på Litteralunds hemsida:

Skrivartävlingen vänder sig till dig som är 13-18 år och gillar att skriva. Årets tema är miljö. Skolmiljö, familjemiljö, miljöförstöring och miljöombyte. Hur påverkar du din omgivning, och hur påverkar din omgivning dig?

  • Novell, dikt, pjäs eller annat – du väljer fritt!
  • Två ålderskategorier: 13-15 år och 16-18 år
  • Bidraget får vara max 8 000 tecken (ca 2 A4).
  • Förstapris är en LÄSPLATTA.*
  • Tjugo utvalda bidrag publiceras i en bok.
  • Vinnaren avslöjas torsdagen den 11 april.

*Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 

Skicka ditt bidrag till litteralund@lund.se senast söndagen den 24 februari.

Barnbokfestivalen Litteralund är numera tonåring, så här startade det:

Litteralund är Sveriges största festival för barn- och ungdomslitteratur. Uppdraget är att på olika sätt skapa förutsättningar för och inspirera barn och unga att läsa, skriva och skapa. Festivalens fokus är det skrivna ordet, men även andra konstuttryck får plats som teater, film och dans.

Barnen och de unga får ta del av programmet dels genom skolan, men också genom en stor mängd offentliga programpunkter.

Vartannat år anordnar vi en konferens som är en betydelsefull arena och mötesplats för litteraturförmedlare, barnboks- och ungdomsboksbranschen.

Bakgrund och utveckling

Idén om en bokfestival för barn och unga i Lund, och att anknyta till olika konstformer såsom teater, musik, dans och film, föddes 2005.

Sedan starten har över 250 författare och illustratörer gästat festivalen, cirka 20 000 skolelever i Lunds kommun har varit på författarbesök, deltagit i workshops eller på annat sätt tagit del av Litteralunds skolprogram, och många fler därtill har besökt våra offentliga program.


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.