Läser Snabbguide till bokutgivning

Jag läser Snabbguide till bokutgivning av Anders Nyman på Whip Media och hittar den ena nyttiga informationen efter den andra. Allt man behöver veta finns med! Mest intressant idag var informationen om att annonsera på Facebook. Jag har haft funderingar på det tidigare, för att öka försäljningen, men tvekat. Efter Nymans text känns det fullt möjligt att ro iland. Detta är en av de mest lönsamma böcker jag investerat i för mitt skrivande. Ändå hör den till de minst kostsamma.

Allt finns med. Från lektörsläsning, omslag, tryck, e-bok, ljudbok och alla stadier av bokens tillblivelse till ekonomi, att starta eller inte starta företag, marknadsföring och förstås utgivning. Pedagogiskt upplagt och så väl beskrivet att man inte behöver vara förläggare för att förstå. Precis lagom innehållsrikt och samtidigt lättläst.

Vad jag inte förstår är varför inte denna bok ingår i de många skrivarutbildningar som finns. Oavsett om ens bok kommer att ges ut med traditionellt avtal, hybridavtal eller genom egenutgivning fyller Snabbguide till bokutgivning en viktig funktion. Dels för att man ska veta vad man kan förvänta sig av andra och vad man ska göra själv och hur (dit hör ofta marknadsföring oavsett utgivningsform). Dels för att underlätta kommunikationen med förlag och andra.

Är du – eller vill bli – författare: läs den!

Snabbguide till bokutgivning av Anders Nyman

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Läser Snabbguide till bokutgivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.