Konstfack; Catharina jobbar med ansökans arbetsprover

Så var det då dags för Catharina att söka till Konstfack igen.  I förra årets ansökan missades tyvärr en administrativ del så hon fick inte vara med och kämpa om de få platserna men i år hoppas vi det går vägen. Hon jobbar hårt med årets arbetsprover till Konstfack nu och de blir så fina, senast sista mars skall ansökan vara inne. Dem får jag inte visa upp men förra årets däremot kan jag visa.

Konstfack 2012 klippdockan Farmor

Konstfack 2012 klippdockan Farmor

Jag har valt ut två av flera; klippdockan Farmor och bokomslag för ett tänkt, nytt bokförlag. Visst är hon fin, klippdockan? Foto av Farmor och hennes kläder samt, givetvis, utrustning för att grädda pannkakor.

Bokomslagen blev också riktigt fina. Skräckromaner i ett omslag utformat som gamla sorgebrev.

Konstfack 2012 omslag

Konstfack 2012 omslag

Konstfack har flera utbildningar, förhoppningen är en plats på det treåriga kandidatprogrammet inom Grafisk Design och Illustration. Det är att illustrera som intresserar mest men hon arbetar gärna med alla typer av konst.

Detta är de arbetsprover Konstfack vill ha in i år för den linjen:

1. Butikskoncept Skapa ett butikskoncept för Konstfack där studenterna kan sälja sina arbeten. Utforma en visuell identitet för butiken. Vad för slags butik kan tänkas passa till detta? En pop up-butik, online-butik, guerilla-butik, bazaar, en butik placerad i skolan eller vad föreslår du? Vilket namn ska butiken ha? Hur ser logotyp och typografi ut? Om du förhåller dig till Konstfack existerande grafiska identitet eller skapar en helt ny för butiken bestämmer du själv.

Om du vill använda dig av Konstfacks identitet så representeras denna av endast logotypen, som du kan ladda ner här: Konstfack logotyp.eps Konstfack typsnitt är licensbelagda och vi har ingen möjlighet att lämna ut dessa för användning. Vid bedömning lägger vi främst vikt på förmåga att konceptualisera och visualisera idéer, inte så mycket vid om man har använt “rätt” typsnitt.

Presentera förslaget på utformningen av ev. skyltar, förpackningar, påsar och omslagspapper. Bifoga en kort förklarande text om din process och hur du resonerat, 2 -10 meningar lång.  Placera texten i det högra översta hörnet på första sidan av denna uppgift. Omfång: max två (2) A3-sidor.

2. Typografisk tolkning Skapa en typografisk tolkning av ett ljud som du själv spelat in. Presentera din typografiska tolkning på valfritt sätt. Omfång: max en (1) A3-sida.

3. Bakom adressen Ta en promenad i området där du bor. Välj en adress som du passerar. Vad händer här? Låt adressen vara rubriken till en eller flera bilder som berättar om denna plats. Du kan arbeta fiktivt eller dokumentärt; det kan handla om platsen, dem som bor där eller annat som går att koppla till adressen – det bestämmer du.

 


Det här inlägget postades i Blogg, Kultur: konst, teater, film, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Konstfack; Catharina jobbar med ansökans arbetsprover

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.