Har du en bra idé men inga pengar? Kickstarter!

Det finns en rolig sida där man kan sponsra projekt – eller be att få sina projekt sponsrade. Kickstarter heter den och känns både kreativ och positiv, tycker jag. 1 $ är det minsta man kan skänka, stöttar man mer kan man få saker också. Vad sägs om att stötta tryckning av böcker? Det finns upplagt, den som stöttar kan få tex en signerad bok. Eller kanske du hellre vill be andra stötta tryckningen av din bok? Eller kanske skrivandet av boken?

Kickstarter är en plattform för sponsring av kreativa projekt. Det kan vara film, spel, musik, konst, design, teknologi. Allt möjligt. På sidan finns många uppfinningsrika, ambitiösa och fantasirika projekt som bara väntar på att få komma till liv genom stöd från sponsorer. Kickstarter har, enligt uppgift på sidan, funnits i 4 år och har hittills använt av mer än 3 miljoner personer för att stötta över 35.000 projekt med över 500 miljoner dollar har.

På sidan beskrivs arbetsgången så här i grova drag: den som behöver sponsring lägger en hel del tid på att bygga upp en sida där hen presenterar sitt projekt och funderar över vad man skall erbjuda sponsorerna. För någonting skall de få om de ger mer än 1$. När de är klara lanseras sidan på Kickstarter.

Varje projekt har ett mål och en deadline, det är viktigt. De som vill sponsra lovar att ge pengar om målet nås. Om man får tillräckligt med utlovade sponsorpengar när tiden går ut tas de från sponsorernas konton. Om man inte lyckas, debiteras ingen sponsor och det blir inga pengar. På Kickstarter är det allt eller inget. Om projektet når målet och får sina sponsorpengar går 5% till Kickstarter, det är kostnaden. 44% har nått sina insamlingsmål.

Verkar det intressant så läs vidare på Kickstarter, där finns gott om text så det kan vara någon paragraf jag missat. Om inte annat, kolla på de projekt som finns upplagda och känns hur kreativiteten smittar!


Det här inlägget postades i Blogg, Ditt och Datt på Måfå, Författa och marknadsföra, Teknik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Har du en bra idé men inga pengar? Kickstarter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.