Kakmonster jagas – stal kextillverkares emblem

Jag läser om ett märkligt kakmonster i Expressen, som i sin tur fått nyheten från Reuter, och ett originellt sätt att skaffa pengar till välgörenhet. Om det nu inte är en PR-bluff från företaget? Men i så fall går ändå pengarna till välgörenhet så egentligen kvittar det.

En av Tysklands mest kända kextillverkare har fått sitt anrika guldemblem stulet av en skämtsam kidnappare.

kakmonster samlar pengar till sjuka barn och hemlösa djur

kakmonster samlar pengar till sjuka barn och hemlösa djur

Tjuven utövar utpressning genom att skicka bilder av sig själv utklädd till ”kakmonstret” med det kexformade guldemblemet i mungipan.

Kravet är att kextillverkaren ger kex till barnsjukhus och pengar till ett djurhem, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Emblemet har hängt över den tyska kextillverkaren Bahlsens huvudkontor i Hannover sedan 1913. Men i förra veckan rapporterades den stulen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Bara några dagar senare inkom ett hotbrev till lokaltidningen med ett foto av tjuven utklädd till ”kakmonstret” från det amerikanska barnprogrammet ”Sesame Street” eller ”Svenska sesam” som SVT:s version hette. I bilden låtsas kakmonstret ta en tugga ur det kexformade guldemblemet.

I det ursprungliga hotbrevet krävde kidnapparen att Bahlsen skulle ge kex till barn på flera sjukhus i Hannover, samt donera 1000 euro (8 600 kronor) till ett djurhem.

Under torsdagen lade den tyska kextillverkaren ut ett meddelande till kidnapparen på Facebook. I meddelandet lovar Bahlsen att donera 52 000 kexpaket till välgörenhetsorganisationer om det 20 kilo tunga emblemet returneras.

En taleskvinna för Bahlsen förnekar att stölden är ett marknadsföringstrick och säger att företaget är angeläget att få emblemet tillbaka så snart som möjligt, enligt Reuters.

Här är det svar Bahlsens har lagt in på sin facebooksida:

Liebes ”Krümelmonster”, wie dir sicherlich bekannt ist, engagiert sich das Unternehmen Bahlsen bereits seit Jahrzehnten in vielfältiger Weise im sozialen Bereich. Wir versprechen unseren Fans: Bahlsen spendet 52.000 Packungen Leibniz Kekse an 52 soziale Einrichtungen, wenn du uns unseren goldenen Keks wieder zurückbringst.

Visst är det fint? Pengar till barn och pengar till djur, det gillar jag. Om de skänker pengarna för att få PR så är det ju mycket bättre än att de betalar för den annonskampanj de nu får gratis. Fast jag vill gärna tro på kakmonstret också. Tomten finns, visste väl det!!!

Lite extra känner jag för denna kampanj i och med min arbetsplats, har kakor omkring mig och min bokföring. Det var ju så jag fick idén till min kortnovell-deckare


Det här inlägget postades i Blogg, Ditt och Datt på Måfå, Hjälpa andra och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.