Julklappar

Jag gillar julklappar. Den där magiska känslan innan de är öppnade av att de kan innehålla precis vad som helst. Kanske ett presentkort på en elefant. Eller på kramar.

Det bästa är att alla ger och får samtidigt. Det behöver inte vara lika många, de behöver inte vara fina, det ska absolut inte vara ”byta”. Men att alla kan vara glada samtidigt. Att man både kan vara förväntansfull över något man ger och något man får. Våra klappar är oftast inte adresserade från oss. De är från Tomten.

Dottern önskade sig såna där gamla piprensartomtar med pappansikten. Finns inte att köpa sedan en väldig massa år. Såna uppdrag är trevliga att ge sig på och att kanske lyckas med. Att veta att de ligger där under granen och kommer att ge stor lycka och överraskning. För hon vet också att de inte finns någonstans.

Piprensartomtarna låg förresten inte under granen. Men på något Tomtemagiskt sätt fick hon dem ändå och blev jätteglad.

piprensartomtar

piprensartomtar

Själv fick jag bland annat böcker. Lille Prinsen som pop-up bok. Jag älskar pop-up böcker. Men också riktigt roliga gamla böcker och tidningar från loppisar. Mer om dem kommer efter hand. Att någon tomtenisse har lagt tid på att hitta saker man inte ens visste fanns, det gör mig glad.

Men hur kan klapparna vara från Tomten? hör jag dig säga. Du har ju själv letat upp dem!

Mitt svar är: hört talas om medarbetare? När du köper gröt från ICA så är det anställda på ICA som gjort den.

Funkar likadant för Tomten. Det är en stor heder och ära att få vara tomtens medarbetare. Att få hjälpa till och glädja. Mycket långt från ”byta julklappar”. Det finns en hel sjumilaskog full av snötäckta granar, troll och pirrande känslor däremellan. Har du hamnat i bytarträsket så försök, kämpa, för att ta dig tillbaka till den förtrollade skogen. Du vet ju hur den ser ut. Du har varit där en gång för länge, länge sen.

God fortsättning på julen och Gott slut på 2014!

ps: har du kollat under granen en extra gång? Man vet aldrig …


Det här inlägget postades i Böcker!, Ditt och Datt på Måfå och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.