Höstterminen

Höstterminen vill jag inte tänka på mitt i sommarlovet. Men tittade som hastigast på antagningsbeskedet och gläder mig åt att jag kom in på andra året av Linnéuniversitetets kurs om att skriva barnböcker. Står som reserv till Mittuniversitetets kurs. I år får det räcka med en av dem. Kanske borde jag inte gå någon utan skriva istället men det är ju så roligt.


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Höstterminen

 1. Ahrvid Engholm skriver:

  Hm, du verkar inte ha komplett info om Fantastiknovelltävlingen, så…

  FANTASTIKNOVELLTÄVLINGEN 2022

  Nu invaderar Fantastiknovelltävlingen ditt tangentbord – för 23:e gången! Arrangerande E-postlistan SKRIVA återupprättar sitt novellimperium och bombarderar er med skrivinspiration.
  Så ladda upp och ställ in siktet på att avfyra fantasin i ett smatter av bokstäver. Angrip tråkigheten, få kreativitet att explodera och skriv tills du stupar! Det skall vara science fiction, fantasy eller skräck. Tävlingen stödjs av föreningen Novellmästarna, sällskapet som aldrig förråder novellkonsten, och för monetärt understöd står förlagen Exilium och Wela, författarna Ulf Broberg och Ulf Durling. Kolla: http://www.novellmastarna.se/
  Följande reglemente gäller:

  1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (kallas även ”ASCII”, inga bifogade filer, t ex Word) senast 4 september till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com. Använd rubriken ”Tävlingsbidrag”.

  2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. (Genre får tolkas en smula generöst. Det bör finnas något ”fantastiskt” element.) Man får skicka flera bidrag. Maxlängd 50 000 tecken, inkl blanksteg och skiljetecken. Språk svenska.

  3. Vinnarna utses av en jury som även kan göra hedersomnämnanden. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista och erbjuds publicering hos DAST Magazine (http://www.dast.nu/).

  4. Förstapris 999 kr. Andrapris 600 kr. Tredjepris 400 kr. De tre författarna på prisplats erhåller också årsprenumeration på tidningen Skriva och tävlingsadmin A Engholms nya novellsamling Rumtidsenligt i E-version! Prispall och hedersomnämnda får även ett E-diplom som kan skrivas ut och pryda väggen.

  Tack till Wela Förlag http://www.welaforlag.se/ , Exilium Förlag http://exiliumforlag.se/ samt författarna Ulf Broberg http://www.broberginnovation.se/ och Ulf Durling https://sv.wikipedia.org/wiki/Ulf_Durling och tidningen Skriva http://tidningenskriva.se/för krut till prispottsdepån! En nyhet till prispallen är Ahrvid Engholms skarpladdade Rumtidsenligt – stjärnor, spårhundar och skrönor (TiraTiger Förlag https://tiratigerforlag.se/ ). Det är 31 pangberättelser av tävlingsadmin, som ju också skriver noveller, om t ex:
  ”Ett nytt virus drabbar oss, men Smulan Grönberg strejkar mot ett ännu värre hot från rymden. Här räddar den orädde Kapten Dynamit freden, fast det kan bli krig mot Norge 1905. Kafka har det inte heller så lätt och undrar vad en trigomiskel är, medan allas vår malligaste författare är höjd över all misstanke. Läs det nyupptäckta manuset av skräckmästaren HPLovecraft, och få kalla kårar av ett annorlunda Sverigeunder nazisterna.”
  E-postlistan SKRIVA firar nu 25 år och är landets äldsta skrivarlista för skrivare! Vi dryftar skriveri, fantastik, kulturnyheter, litet av varje. För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.
  Slava S/K/R/I/V/I/ Ukraini!

  –Ahrvid Engholm
  tävlingsadmin
  ahrvid@hotmail.com
  https://www.freelists.org/post/skriva/FANTASTIKNOVELLTVLINGEN-2022,1

  • Eva Ullerud skriver:

   Tack Ahrvid! Helt rätt, jag var för tidigt ute och har sen glömt. Jag har ändrat länken till Freelist nu, hoppas det funkar.
   Mvh
   Eva

 2. Birgitta Svensson skriver:

  Å så roligt att du kom in på Linne’suniversitet. Grattis✨
  Nu kan du bara vinna oavsett om du kommer in på Mittuniversitetet eller om du skriver mer istället.
  Tänk så glad jag blir för dig. Grattis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.