Hög tid att söka till Lunds Universitets Författarskola

Är du en av de avundsvärda som ännu inte gått Lunds Universitets Författarskola? Då är det hög tid att söka nu! Så här såg det ut när vi gick ut kandidatutbildningen förra våren efter två fantastiska år

Thérese Granwald och Joakim Forslund sjunger för oss: "School's out for the summer"

Thérese Granwald och Joakim Forslund sjunger för oss: “School’s out for the summer”

Snart är magisteråret också till ända men vi får bara lugna oss ett år så kommer favoritskolan att utöka utbildningen med ytterligare ett år. I väntan på det söker jag skrivarutbildningar vid andra universitet, måste ju få ihop antalet poäng också för att ta ut både kandidat och magister. Fast ska jag vara ärlig är det inte den verkliga orsaken. LUFS är beroendeframkallande, så enkelt är det. Jag trodde inte att det fanns så mycket att lära sig och inte heller att det kunde vara så roligt under tiden. Underbara lärare och, i vart fall för min årskull, underbara klasskamrater har gjort sitt till.

Här ansöker du http://www.sol.lu.se/forfattarskolan/nasta-antagning/  Glöm inte att även ansöka på antagning.se och att göra bäggedera innan 15/4. Så leta nu upp en text (eller flera) som du är nöjd med och fila på ditt ansökningsbrev! Lycka till!

Jag ska nu förbereda nästa vecka i Lund. Det är sista campusveckan, sedan återstår bara examensprovet. Ska läsa mina gruppmedlemmar texter (hur ska jag klara mig utan att med jämna mellanrum få möta deras karaktärer?!) och skriva en text liten text som vi gett varandra i läxa. Det blir en variant i form av en tidningsartikel om Rödluvan och vargen, mina kamrater ska skriva samma berättelse som deckare respektive dikt. Min längre och allvarligare text, en del av romanen, är insänd redan förra helgen och den kommer jag att få respons på redan på måndag. En spännande och rolig vecka väntar!

 

Det här inlägget postades i #Blogg52, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Hög tid att söka till Lunds Universitets Författarskola

 1. Anna Helgesson skriver:

  Det låter verkligen så himla kul! Någon dag kan det bli min tur att upptäcka denna nya värld med skrivarutbilningar. Möjligtvis någon annan stans än i Lund. En aning avsides för denna näring.

 2. Anna Helgesson skriver:

  Närking ska det stå.
  Lycka till med din text!

 3. Kim M Kimselius skriver:

  Det låter som om du har haft en jättefin resa under utbildningen. Önskar dig lycka till och hoppas att din första bok för luft under vingarna och färdas ut över världen.

  Kramisar Kim 🙂

 4. John Nixon skriver:

  Det låter som om Lunds Författarskola har givet dig väldigt mycket Eva. Jag är lite avund|sjuk! Det där övning om Rödluvan låter som någon har tänkt på James Thurber och Roald Dahl…

  http://web.nchu.edu.tw/pweb/users/fionaliu/lesson/5198.htm

  • Eva skriver:

   Haha, den har jag aldrig läst, den var bra!

   Ja, det är den mest givande utbildning jag nånsin gått. Och jag som trodde att jag kunde det mesta …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.