Dags för Hitchcock! Förhandsvisning av den nya filmen med Anthony Hopkins och Helen Mirren

I kväll ska vi på förhandsvisning av nya filmen ”Hitchcock” med Sir Anthony Hopkins och Dame Helen Mirren. Tänk att de fortfarande adlar folk i England, fint att det görs för insatser inom kultur. Alfred Hitchcock var för övrigt också Sir.

Hitchcock
En bild från filmen

”Hitchcock”har blivit nominerad till en Oscar för bästa makeup och till Golden Globe för bästa kvinnliga huvudroll. Själv fick han, trots ca 65 filmer, bara en Oscar. Det var för ”Rebecca”. Oförglömlig, som många av de filmer han regisserade.

Så här har SF skrivit om filmen:

I centrum av ”Hitchcock”  står kärlekshistorien mellan en av världens mest inflytelserika regissörer Alfred Hitchcock och hans fru Alma Reville. En relation som ställs på prov under inspelningen av en av Hitchcocks mest kända filmer Psycho.Den ikoniske Alfred Hitchcock var en av de största, men trots det fick han kämpa för sina visioner. Psycho, ett manus byggt på filmrättigheterna för en bok som han köpt för ynka 9.500 dollar, ansågs för utmanande för att någon skulle våga satsa på projektet. I den här berättelsen framträder Hitchcocks hustru Alma, som jobbade i den store regissörens skugga, utan vilken de klassiska filmerna inte blivit de milstolpar de blev, enligt personer i parets närhet.

Alfred Hitchcock har varit en av mina idoler sedan jag var barn men jag har aldrig tänkt på honom som privatperson och reflekterat över hans familj. Jag minns 60 talets TV-serie ”Alfred Hitchcock presents” med sin suggestiva musik och Hitchcocks profil i inledningen. Fantastiskt att den finns på you tube! Han skrev också ungdomsböcker som jag slukade, tre deckare hette bokserien.

En speciell sak när man såg Hitchcocks fílmer var att han själv brukade figurera som statist. Man försökte spana efter honom men så blev filmen för spännande och ofta missade jag när han dök upp. På denna tiden kunde man ju inte spola tillbaka…

Det ska bli riktigt intressant att se filmen om min gamle favorit.


Det här inlägget postades i Blogg, Kultur: konst, teater, film och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.