Försöksdjurens Dag

Det finns kanelbullens dag och en massa andra skojsiga dagar att uppmärksamma. Gott så, man ska ha kul. Men idag är den ett riktigt viktig dag. Det är en dag att minnas, att skämmas, att agera. Idag är det Försöksdjurens Dag. En dag kommer vi människor inte att kunna förstå hur vi kunde göra så här mot andra, tänkande och kännande varelser. Lika lite som man idag kan förstå hur man kunde behandla kvinnor, barn, människor med annan hudfärg illa. Jag hoppas den dagen kommer snart. Här nedan text från Djurens Rätts utskick om dagen:

Stoppa försöken på apor!

I samband med Försöksdjurens dag den 24 april kommer Djurens Rätt i år att uppmärksamma de försök på apor som görs på Astrid Fagraeuslaboratoriet (tidigare SMI) i Stockholm.

Sedan 2003 får inga människoapor användas i djurförsök. Vårt kampanjmål är nu att Sverige ska införa ett totalförbud mot försök på alla typer av apor. För att vi ska kunna visa att vi är många som vill ha ett förbud kommer det i samband med Försöksdjurens dag att bli möjligt att mejla regeringen om detta via www.djurensratt.se.

Var med du också och se till att frågan om ett totalförbud hamnar på regeringens bord!


Det här inlägget postades i #blogg100, #Blogg52, Djur, Hjälpa andra och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.