Författarlitteratur med skrivtips i bokform

Jag älskar författarlitteratur! Dvs böcker som handlar om hur man skriver böcker. Det säger väl egentligen sig själv: om man som författare skall vidareutveckla sig eller få tips och idéer så har man lättast att ta det till sig i bokform.

Författarlitteratur framför brasan

Författarlitteratur framför brasan

Trodde redan jag hade det bästa men tack vare LUFS hittade jag flera nya titlar på författarlitteratur som låter väldigt intressanta och spännande. Beställde inte alla utan började med fyra, det skall väl räcka över helgen. Här finns också böcker med nya regler för stavning och kommatering, kommer säkert att glädja vännen Annika ….;).

Men ibland misstänker jag att läsning av författarlitteratur egentligen är ett svepskäl som jag har för att slippa skriva. När man läser om hur och vad man borde göra så känns det ju nästan som om man är halvvägs, eller hur? Som när man ska börja motionera och köper en motionscykel. Bra start, nästan i mål. Eller?

Det gav i alla fall en idé; efter hand som jag läser igenom både gammal och ny författarlitteratur  tänker jag skriva om den på bloggen. På så sätt har både jag själv och andra intresserade en enkel recension av deras innehåll. Kan ju också vara nyttigt att prova på att recensera, det är säkert inte det enklaste.


Det här inlägget postades i Författarlitteratur, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.